Τρεις όμορφες Κουβανές
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τρεις όμορφες Κουβανές

Gonzalo Celorio

20.20€ -10% 18.18€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789608902541

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Μαρτυρίες

  • Έτος κυκλοφορίας

    2007

  • Εκδότης

    Gema

Μυθιστόρημα, οικογενειακό έπος, ταξιδιωτικό χρονικό, πολιτική μαρτυρία... Οι "Τρεις όμορφες Κουβανές" είναι όλα αυτά και ίσως ακόμη περισσότερα. Είναι η ιστορία των αδελφών Μπλάσκο Μιλιάν, που χωρίζονται με την Επανάσταση της Κούβας. Μια ιστορία ξεριζωμού κι εξορίας, ανόδου και πτώσης, έρωτα και θανάτου. Είναι μια ζωντανή αφήγηση πολυάριθμων ταξιδιών στην Αβάνα σε διάστημα τριάντα ετών που εξιστορεί τις πολιτικές και κοινωνικές ταλαντεύσεις της χώρας και, πάνω απ` όλα, την ιδεολογική μεταμόρφωση του ταξιδιώτη.

Ο συγγραφέας Γκονσάλο Σελόριο ξαναεπιστρέφει στην Κούβα, τη γη των προγόνων του και καταγράφει τον ενθουσιασμό και την απογοήτευση, κρίνει αγαπώντας και αγαπάει κρίνοντας, χωρίς να υποκύπτει στους διχασμούς που ρημάζουν τη χώρα. Και είναι, τελικά, ένας λογοτεχνικός φόρος τιμής σε πολλούς Κουβανούς συγγραφείς, τόσο στους επίσημα αναγνωρισμένους όσο και στους περιθωριακούς, που πλούτισαν τη λογοτεχνία του νησιού: τον Αλέχο Καρπεντιέρ, το Χοσέ Λεσάμα Λίμα, τον Ελισέο Ντιέγο, τη Ντούλσε Μαρία Λοϋνάς.

Ένα βιβλίο που διαβάζεται απνευστί.

Τατιάνα Ραπακούλια (Μεταφραστής)


Gonzalo Celorio

Gonzalo Celorio (Συγγραφέας)

Ο Gonzalo Celorio (Μεξικό, 1948), μυθιστοριογράφος και δοκιμιογράφος, είναι καθηγητής της σχολής φιλοσοφίας και φιλολογίας του Αυτόνομου Εθνικού Πανεπιστημίου του Μεξικού. Κατέχει την έδρα της ιβηροαμερικανικής λογοτεχνίας από το 1974. Έχει διδάξει επίσης σε άλλα πανεπιστήμια του Μεξικού, της Λατινικής Αμερικής και της Ισπανίας. Είναι μέλος της Μεξικανικής Ακαδημίας Φιλολογίας, της Κουβανικής Ακαδημίας Φιλολογίας και της Βασιλικής Ακαδημίας της Ισπανίας. Έχει δημοσιεύσει γύρω στα δέκα βιβλία μεταξύ των οποίων δοκίμια για τη λογοτεχνία και την αρχιτεκτονική. Το έργο του έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα ιταλικά και τα πορτογαλικά κι έχει αποσπάσει διακρίσεις όπως το Βραβείο των Δύο Ωκεανών (Μπιαρίτς, 1997) και το Εθνικό Βραβείο Μυθιστορήματος IMPAC-Conarte-ITESM του Μεξικού (1999).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
444
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.598 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση