Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πνευματική Αρκαδία

Πνευματική Αρκαδία
[...] Εκτός από τα βιογραφικά τους στοιχεία και τα κυριότερα έργα τους που αναφέρουμε, παραθέτουμε και ορισμένα δείγματα γραφής τους για αμεσότερη γνωριμία και επαφή με το συγγραφέα και την εποχή του και για να δώσουμε ένα ερέθισμα και μια αφορμή να διαβάσει κάποιος κάτι περισσότερο απ΄ τα έργα των αναφερόμενων συγγραφέων και, μελετώντας τη ζωή τους, να διδαχθεί από τις αρετές και τα επιτεύγματά τους αλλά και από τα λάθη τους.
Τους συγγραφείς τους παρουσιάζουμε κατά χρονολογική σειρά, λαμβάνοντας υπόψη το έτος γέννησής τους.
Διατηρούμε τη γλώσσα των κειμένων και των πηγών που χρησιμοποιούμε, εκσυγχρονίζοντας μόνο την ορθογραφία, όπου χρειάζεται, σύμφωνα με την ισχύουσα γραμματική της δημοτικής γλώσσας του Μαν. Τριανταφυλλίδη. [...]

(απόσπασμα από τον πρόλογο των συγγραφέων)

23χ16 εκ., 688 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Τρίπολη
Αριθμός τόμου: 1
Ταξινόμιση DDC: 928 (Πρόσωπα στη λογοτεχνία, ιστορία, βιογραφία), 938.925 (Αρκαδία - Ιστορία)
ISBN: 978-960-88287-2-8
ISBN (10ψήφιο): 960-88287-2-4
Βάρος: 0.997 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
30.57
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

27.21
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Κυριαζόπουλος, Θανάσης
Ο Θανάσης Κυριαζόπουλος γεννήθηκε στο Ροεινό του Φαλάνθου το 1936. Φοίτησε στο Β΄ γυμνάσιο αρρένων της Τρίπολης (1948-1954). Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1954-1958-9) μετεκπαιδεύτηκε στην Σ.Ε.Λ.Μ.Ε. Αθηνών. Υπηρέτησε ως φιλόλογος καθηγητής και διετέλεσε γυμνασιάρχης και λυκειάρχης. Έργα του: - "Συμβολή στη διδασκαλία των εκθέσεων γυμνασίου" - "Συμβολή στη διδασκαλία των εκθέσεων λυκείου" - "Προβληματισμοί τόμοι 4" - "Αφορμή για προβληματισμό τ.1 (σε συνεργασία με τον Ηλία Δημακάκο)" - "Συμβολή στη διδασκαλία κειμένων νεοελληνικής λογοτεχνίας" (σε συνεργασία με τον Ηλία Δημακάκο και Ηλία Κατσούλη) - "Το Ροεινό του Φαλάνθου"

Πανόπουλος, Κώστας Π.
Ο Κώστας Π. Πανόπουλος καταγόμενος από το Πράσινο της Γορτυνίας, γεννήθηκε στο Λεβίδι Αρκαδίας, σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και αργότερα συνέχισε σπουδές στη Νομική Σχολή του ίδιου Πανεπιστημίου. Υπηρέτησε ως φιλόλογος καθηγητής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ως σχολικός σύμβουλος φιλολόγων στους νομούς Ηλείας, Αχαΐας και Αρκαδίας. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την ποίηση και το δοκίμιο. Γιατί, εκτός από τις επιστημονικές του εργασίες έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές "Δειλές Ώρες" 1961, "Χρησμολογίες" 1986, "Το μυστικό του Ανταίου" 1997, "Αρκαδικά Σύμμικτα" 2004, "Αρκαδισμός" 2004 και έχει μεταφράσει αισθητικά το "Άσμα ασμάτων" της Παλαιάς Διαθήκης. Έχει ακόμα συγγράψει σειρά από άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες των Αθηνών και της Επαρχίας. Χρημάτισε διευθυντής σύνταξης του περιοδικού "Πολιτιστική Πράξη".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.