Ο άγγελος και το τέρας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο άγγελος και το τέρας

Carl - Johan Vallgren

Μια βροχερή νύχτα του 1813, σε μια πόλη της Βόρειας Ευρώπης, ένας γιατρός καλείται να βοηθήσει δύο πόρνες να γεννήσουν. Η μία αποκτά ένα υγιές κοριτσάκι, την Ενριέτα, και η άλλη ένα... τέρας: ένα αγόρι, τον Ερκύλ, κωφάλαλο και τραγικά παραμορφωμένο, αλλά με ένα ξεχωριστό χάρισμα: να μπαίνει στο μυαλό των άλλων και να διαβάζει τις σκέψεις τους.

Η Ενριέτα και ο Ερκύλ μεγαλώνουν μαζί γεμάτα αγάπη ο ένας για τον άλλον μέχρι που θα αναγκαστούν να χωρίσουν στα δώδεκά τους χρόνια. Τον Ερκύλ τον περιμένει μια ζωή γεμάτη βάσανα: από το Βατικανό ως το τσίρκο και από την Τερατολογική Ιατρική Εταιρεία του Λονδίνου ως την Κοπεγχάγη, το "τέρας" θα πορευτεί μόνο του, χωρίς τη συμπόνια κανενός, ψάχνοντας να βρει την αγαπημένη του Ενριέτα, τον δικό του "άγγελο".

Ένα βιβλίο-ύμνος στην αγάπη και στην ανθρωπιά που περνάει ένα μοναδικό μήνυμα: όλα μπορούμε να τ΄ αντέξουμε και να τα ξεπεράσουμε, αρκεί να πιστεύουμε στη ζωή και στον άνθρωπο.

Μυρτώ Καραγεώργη - Γυφτοδήμου (Μεταφραστής)


Carl - Johan Vallgren

Carl - Johan Vallgren (Συγγραφέας)

Ο Καρλ - Γιόχαν Βάλγκρεν γεννήθηκε το 1964 στο Λίνκοπινγκ της Σουηδίας. Το 1987 εκδόθηκε το πρώτο του μυθιστόρημα, "Nomaderna", και μέχρι σήμερα έχει γράψει συνολικά οκτώ βιβλία τα οποία έχουν μεταφραστεί σε έντεκα γλώσσες. Ζει στη Στοκχόλμη. "Ο άγγελος και το τέρας" είναι μπεστ σέλερ στη Σουηδία όπου έχει πουλήσει περισσότερα από 300.000 αντίτυπα και έχει τιμηθεί με το εγχώριο βραβείο August για το μυθιστόρημα του έτους 2002.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
392
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.596 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση