Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ο πολιτικός στοχασμός στην αρχαία Ελλάδα
(Ο Πλάτων και οι καταβολές του)
Συγγραφέας:   Ernest Barker


Ο πολιτικός στοχασμός στην αρχαία Ελλάδα
Ο συγγραφέας δεν αντιμετωπίζει τη μελέτη της φιλοσοφίας της πόλης-κράτους ως ένα ζήτημα ιστορικού ενδιαφέροντος· την αντιμετωπίζει ως τη μελέτη κάποιου πράγματος μέσα στο οποίο εξακολουθούμε να κινούμαστε και να ζούμε. Όπως γράφει ο ίδιος, "η πόλη-κράτος ήταν διαφορετική από το σημερινό έθνος-κράτος, αλλά μόνο υπό την έννοια ότι ήταν μια περισσότερο ζωτική και έντονη μορφή του ίδιου πράγματος. Σ΄ αυτήν το άτομο μπορούσε να συνειδητοποιήσει ευκολότερα και πιο ξεκάθαρα τον εαυτό του ως τμήμα του κράτους, επειδή το μέγεθος της επέτρεπε μία τέτοια συνειδητοποίηση και το σύστημα της άμεσης διακυβέρνησης την ενθάρρυνε. Μελετώντας την, μελετούμε το ιδεώδες των σύγχρονων κρατών μας· μελετούμε ένα πράγμα που ανήκει στο σήμερα εξίσου με το χθες, καθώς στα θεμελιώδη του στοιχεία είναι παντοτινό. Έχει ειπωθεί ότι όλη η ιστορία είναι σύγχρονη ιστορία. Όταν μελετούμε ιστορία, προσπαθούμε να καταλάβουμε τους εαυτούς μας και, προκειμένου να επιτύχουμε αυτό τον σκοπό, προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τις απαρχές μας. Καμία ιστορία δεν είναι στην πραγματικότητα πιο σύγχρονη από αυτήν των αρχαίων Ελλήνων. Σε ένα μεγάλο βαθμό είμαστε αυτοί που είμαστε, επειδή εκείνοι ήταν αυτοί που ήταν."

Σημείωση: Ευρετήριο όρων, εννοιών και κυρίων ονομάτων: Βασιλική Γυφτάκη.

22χ15 εκ., 854 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 184 (Πλατωνική φιλοσοφία - Ερμηνεία και κριτική), 320.01 (Πολιτική επιστήμη - Φιλοσοφία και θεωρία), 909.38 (Αρχαία Ελλάδα)
Άλλα πρόσωπα: Κωνσταντίνος Τ. Κολιόπουλος (Μεταφραστής) , Ηλίας Παπαγιαννόπουλος (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-7803-36-8
ISBN (10ψήφιο): 960-7803-36-1
Βάρος: 1.346 κιλά
Εκδότης: Ποιότητα
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
38.72
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

34.46
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Sir Ernest Barker δίδαξε στο London School of Economics (LSE). Θεωρείται ως ο κυριότερος Βρετανός πολιτικός επιστήμονας, που συνέδεσε την ηθική, τους νόμους, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και τον πολιτικό στοχασμό της κλασικής εποχής με τη ζωή και την οργάνωση του σύγχρονου κράτους. Τα έργα του αποτελούν κείμενα αναφοράς στη διεθνή βιβλιογραφία.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.