Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Θεωρίες περιφερειακής οικονομικής ανάπτυξης
Συγγραφέας:   Δημήτρης Γ. Λαγός


Offer
Η οικονομική ανάπτυξη σε διεθνές και εθνικό επίπεδο εξαρτάται από τη διαδικασία της ανάπτυξης των επιμέρους περιφερειών. Τα γενικά οικονομικά μεγέθη (εισόδημα, απασχόληση, παραγωγικότητα) στρεβλώνουν την πραγματικότητα, αφού πίσω από αυτά κρύβονται οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες τόσο μεταξύ χωρών όσο και μεταξύ περιφερειών κάθε χώρας, οφειλόμενες στην ασύμμετρη λειτουργία του καπιταλιστικού κράτους, στην ιστορική πορεία της κοινωνίας, καθώς και στη φύση του ανθρώπου.

Αντικείμενο του βιβλίου είναι η κριτική επισκόπηση των κυριοτέρων θεωρητικών προσεγγίσεων (κλασικών, νεοκλασικών, κεϋνσιανών, φιλελεύθερων-εξελικτικών, ριζοσπαστικών, μαρξιστικών και νεομαρξιστικών) που ερμηνεύουν την άνιση περιφερειακή οικονομική ανάπτυξη.
Η γνώση του μηχανισμού και των παραγόντων που επιδρούν στις διαδικασίες ανάπτυξης συγκεκριμένων περιοχών μας επιτρέπει να διαμορφώσουμε μια ολοκληρωμένη και ενιαία θεωρία που να εξηγεί πλήρως τα αίτια που προκαλούν τις πολύπλευρες ανισότητες αλλά και τις προϋποθέσεις διαχρονικής εξέλιξης της περιφερειακής οικονομίας των αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χώρων.


Σημείωση: Πρόλογος: Αθανάσιος Παπαδασκαλόπουλος.

21χ14 εκ., 256 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Επιστημονική Βιβλιοθήκη
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 338.9 (Οικονομική ανάπτυξη), 338.9 (Περιφερειακός προγραμματισμός)
ISBN: 978-960-218-526-1
ISBN (10ψήφιο): 960-218-526-0
Βάρος: 0.323 κιλά
Εκδότης: Κριτική
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
20.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Δρ. Δημήτρης Γ. Λαγός είναι καθηγητής Τουριστικής Οικονομικής και Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και πρόεδρος στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι διευθυντής του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών "Σχεδιασμός, Πολιτική και Διοίκηση Τουρισμού". Είναι μέλος ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Διετέλεσε κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης (Σ.Ε.Δ.) του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2010-2014). Έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και σε πρακτικά συνεδρίων σχετικά με τον τουρισμό.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.