Η συνωμοσία των ηλιθίων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η συνωμοσία των ηλιθίων

Σκάνδαλο Enron: Στα γραφεία υψηλόβαθμων στελεχών πολυεθνικών, στη σκιά της Γουόλ Στριτ, στις αίθουσες του Λευκού Οίκου μια συνωμοσία παίρνει σάρκα και οστά, οι διαστάσεις της είναι τρομακτικές...

Kurt Eichenwald

2001. Το μεγαλύτερο επιχειρηματικό σκάνδαλο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών έβλεπε το φως της δημοσιότητας, όταν ο ενεργειακός κολοσσός Enron Corporation κατέρρεε αφήνοντας στο δρόμο 21.000 εργαζόμενους και εξανεμίζοντας δισεκατομμύρια δολάρια επενδύσεων. Η Enron, που επί χρόνια παραποιούσε τα φορολογικά και λογιστικά στοιχεία της προκειμένου να εμφανίζεται στο χρηματιστήριο ως κερδοφόρα, είχε στήσει ένα ολόκληρο σύστημα δωροδοκιών των ελεγκτικών αρχών, ενώ η χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων που ακολούθησε τη χρεοκοπία της εταιρίας έφτασε μέχρι και το Λευκό Οίκο. Ο Kurt Eichenwald ξετυλίγει άγνωστες μέχρι σήμερα πτυχές της υπόθεσης, συνθέτοντας ένα συγκλονιστικό πολιτικοοικονομικό θρίλερ με πρωταγωνιστές πρόσωπα που καθορίζουν τη μοίρα του πλανήτη: Τζορτζ Μπους, Ντικ Τσένι, Κόλιν Πάουελ, Άλαν Γκρίνσπαν, Μπιλ Κλίντον, Ρούπερτ Μέρντοχ. Συμφέροντα πολυεθνικών, εκβιασμοί, πλεκτάνες και δολοπλοκίες σε έναν ευαίσθητο τομέα της παγκόσμιας οικονομίας όπως είναι η ηλεκτρική ενέργεια, σοκάρουν με την ωμότητά τους, αποκαλύπτοντας ότι συχνά η πραγματικότητα ξεπερνά ακόμα και τα ευφυέστερα κινηματογραφικά σενάρια.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μπέσσυ Πλακούλα (Μεταφραστής)


Kurt Eichenwald

Kurt Eichenwald (Συγγραφέας)

Ο Kurt Eichenwald αρθρογραφεί στους New York Times περισσότερο από δεκαεννέα χρόνια. Έχει κερδίσει δύο φορές το βραβείο Τζορτζ Πολκ και το 2000 προτάθηκε για το βραβείο Πούλιτζερ. Έχει επιλεγεί κατ΄ επανάληψη από την επιθεώρηση TJFR Business News Reporter ως ένας από τους εγκυρότερους οικονομικούς αναλυτές. Το βιβλίο του "The Informant" πρόκειται να μεταφερθεί στον κινηματογράφο. Ζει στο Ντάλας με την οικογένειά του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
829
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.373 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση