Ο Πάτερ Κοσμάς ο Αιτωλός
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο Πάτερ Κοσμάς ο Αιτωλός

1714;-1779: Διηγηματική βιογραφία

Ιωάννης Β. Μενούνος

10.65€ -10% 9.59€
Το να μιλήσεις στην εποχή μας για κάποιον απλοϊκό, μικροσκοπικό ανθρωπάκο, που με ένα ραβδί και χωρίς σακούλι γύριζε, πριν διακόσια χρόνια, στην τουρκοκρατούμενη Ελλάδα κηρύσσοντας "τον λόγο του Θεού", μοιάζει να σπέρνεις στάρι στη θάλασσα. Μοιάζει. Γιατί στην πραγματικότητα, είναι σα να ρίχνεις βάλσαμο σε πληγωμένο... Ο πληγωμένος είναι, γνωστό δα, ο άνθρωπος της εποχής μας, και το βάλσαμο η πίστη, η θρησκεία μας που σαν έρθει σε επαφή με την "πληγή" κάνει ν΄ "αντιδρά", αδιάφορο αν αρνητικά ή θετικά, κάθε οργανισμός που δεν πέθανε ακόμη... Έτσι, το να μιλήσεις στις μέρες μας για έναν "Άνθρωπο" σαν τον πάτερ Κοσμά, είναι αληθινά χρήσιμο...
Ιωάννης Β. Μενούνος

Ιωάννης Β. Μενούνος (Συγγραφέας)

O Ιωάννης Β. Mενούνος γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και έζησε ως εκπαιδευτικός, συγγραφέας και δημοσιογράφος, με «εξόδους» τη 2ετία των στρατιωτικών του υποχρεώσεων και την 25ετία της υπηρεσίας του στη δημόσια εκπαίδευση, αφού προηγήθηκε 2ετία στην ιδιωτική στον Νομό Καβάλας.

 Υπηρέτησε ως καθηγητής φιλόλογος στη Μάνη, στην ορεινή Αρκαδία (Κοντοβάζαινα, Δημητσάνα, Μεγαλόπολη), στο Λαύριο, στη Μελβούρνη Αυστραλίας (με απόσπαση για ένα χρόνο) στον Πυργετό Ολύμπου (ως Λυκειάρχης) και στην Αθήνα (ως γυμνασιάρχης και λυκειάρχης).

‘Εγραψε-εξέδωσε περίπου 25 βιβλία, και για 21 έτη εξέδιδε την εφημερίδα «Δημοσιογραφική», ενώ παράλληλα υπήρξε βασικός συνεργάτης του περιοδικού «Τα Νειάτα».

 Το 1980 ανεκηρύχθη Διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εν συνεχεία 3ετούς υποτροφίας από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Κοιμήθηκε το 2018.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
133
Διαστάσεις:
17χ12
Βάρος:
0.179 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση