Σκηνικό γάμου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Σκηνικό γάμου

Μυθιστόρημα

Blandine Le Callet

16.31€ -27% 11.91€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789604351565

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Νουβέλα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2007

  • Εκδότης

    Πόλις

"Καταφθάνει η γαμήλια τούρτα, σε ένα πελώριο δίσκο που τον κουβαλούν δυο γκαρσόνια. Καθώς περπατούν, τρεμουλιάζει στο ρυθμό του βαδίσματος αυτός ο Πύργος της Βαβέλ από σου με κρέμα, με το παραδοσιακό ζεύγος των νεόνυμφων στην κορφή. Λέει στον εαυτό του: εγώ είμαι το ανθρωπάκι εκεί πάνω. Εγώ είμαι. Αναρωτιέμαι ποιος μπορεί να επινόησε αυτό το τόσο γελοίο γλυκό. Αυτή τη γκροτέσκα πυραμίδα που τη στολίζουν μικρά κουφετάκια από ασημένια ζάχαρη, φύλλα από άζυμο ψωμί σε πράσινο φιστικί και τριαντάφυλλα από αμυγδαλωτό, αυτή τη τερατώδη ζαχαροπλαστική δημιουργία πάνω σε βάθρο από νουγκατίνα. Κι αυτό το ζευγάρι καρφωμένο πάνω του, τι ακριβώς συμβολίζει; Τις δοκιμασίες που μοιράζονται οι δυο τους; Τη ριψοκίνδυνη άνοδο μέχρι τον έβδομο ουρανό; Τον ισχυρισμό όσων φαντάζονται ότι ο έρωτας κρατάει για πάντα;"

Η τρυφερή αλλά και πικρή συνάμα εξιστόρηση μιας γαμήλιας τελετής, στη διάρκεια της οποίας όλες οι βεβαιότητες ανατρέπονται.

Άννα Δαμιανίδη

Άννα Δαμιανίδη (Μεταφραστής)

Η Άννα Διαμιανίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Σπούδασε νομικά στη Θεσσαλονίκη, δημοσιογραφία στο Παρίσι και διάφορα άλλα πράγματα εδώ κι εκεί. Εργάστηκε στα ΝΕΑ και μετά στην ΑΥΓΗ κάνοντας διάφορα ρεπορτάζ, πριν καταλήξει στο χρονογράφημα. Από το 1982 ασχολείται με καθημερινές εκπομπές λόγου στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ. Προηγούμενα βιβλία της είναι: "Οι Ξυπόλητες", νουβέλλα (Διογένης 1981) "Σκεύος Ηδονής", διηγήματα (1984) "Μια γωνιά στο πρωινό σώμα", χρονογράφημα (Οδυσσέας 1990) "Η τελευταία πριγκήπισσα", μυθιστόρημα (Άγρωστις 1990)

Blandine Le Callet

Blandine Le Callet (Συγγραφέας)

Η Μπλαντίν Λε Καλέ γεννήθηκε το 1969. Σπούδασε στην Ecole Normale Superieure. Διδάσκει λατινική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Paris XII - Val de Marne . Έχει εκδώσει το δοκίμιο "Rome et ses monstres" (2005). Το "Σκηνικό γάμου" είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
256
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.397 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση