Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Δημόσιος και ιδιωτικός βίος και πολιτισμός των Βυζαντινών
(Θέατρο, μουσική, μουσικά όργανα, Ιππόδρομος της Κωνσταντινούπολης, εορταστικές - τελετουργικές - ψυχαγωγικές - αθλητικές εκδηλώσεις, μέτρα και σταθμά)

Δημόσιος και ιδιωτικός βίος και πολιτισμός των Βυζαντινών
Η γλώσσα που χρησιμοποιώ είναι η κοινή νεοελληνική, όπως αυτή οριοθετείται στο αντίστοιχο λεξικό του Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επίσης οι τόνοι και τα πνεύματα που επιμένω να μεταχειρίζομαι είναι, κατά την άποψή μου, απαραίτητα, γιατί η κατάργησή τους αλλοιώνει την μορφή της γλώσσας και πλήττει την ιστορική της συνέχεια. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσα στις πηγές με την παράθεση εκτενών χωρίων βυζαντινών συγγραφέων στο πρωτότυπο, χωρίς ωστόσο να αγνοήσω και τους νεότερους ιστορικούς. Από τα κείμενα των πρώτων φρόντισα να μεταγλωττίσω στη νεοελληνική τις περικοπές ή τις λέξεις εκείνες που έκρινα ότι θα ήταν δυσνόητες στον μέσο αναγνώστη. Από τους δεύτερους σχολίασα απόψεις και συμπεράσματα που θεώρησα ότι έπρεπε να τύχουν κριτικής αντιμετώπισης.

24χ17 εκ., 768 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Ελληνική Ανατολική Αυτοκρατορία των Μέσων Αιώνων
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 938.312 (Κωνσταντινούπολη - Ιστορία), 938.3 (Βυζαντινή Αυτοκρατορία - Ιστορία - 324-1453)
ISBN: 978-960-7812-46-9
ISBN (10ψήφιο): 960-7812-46-8
Βάρος: 1.771 κιλά
Εκδότης: Κυρομάνος
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
38.72
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

36.24
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Πλακογιαννάκης, Κίμωνας Ε.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Φοίτησε στο Αμερικανικό Κολέγιο "Anatolia", στη Σχολή Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ. και στο Defence Language Institute του San Antonia, Texas των Η.Π.Α. Υπηρέτησε στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας ως μόνιμος αξιωματικός διερμηνέας. Διετέλεσε υπεύθυνος σπουδών και καθηγητής στη Στρατιωτική Σχολή Ξένων Γλωσσών. Επί σειρά ετών ασχολείται με τη μελέτη της ελληνικής ιστορίας των μέσων αιώνων, ενώ από πολύ μικρός επισκέπτεται τακτικά το Άγιο Όρος ως προσκυνητής, διατηρώντας στενούς δεσμούς με πολλούς πατέρες. Το συγγραφικό του έργο (βιβλία, μελέτες, άρθρα) αναφέρεται τόσο στη βυζαντινή περίοδο (ιστορία, βίος, πολιτισμός) όσο και στη διαχρονικότητα της Αθωνικής Πολιτείας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.