Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μίμησις πληροφορική
(Έννοιες και τεχνολογίες)
Συγγραφέας:   Γιάννης Βενέρης


Μίμησις πληροφορική
[...] Το βιβλίο αποτελείται από επτά κεφάλαια (ο αριθμός δεν προέκυψε από επιρροή του "μαγικού" αυτού αριθμού). Το παρόν πρώτο κεφάλαιο είναι εισαγωγικό. Το δεύτερο εξετάζει την ιστορική εξέλιξη εννοιών και τεχνολογιών, και εισάγει τις βασικές έννοιες που διατρέχουν το υπόλοιπο βιβλίο. Το τρίτο κεφάλαιο αναπτύσσει βασικούς τρόπους σκέπτεσθαι που συναντώνται αυτούσιοι ή σε συνδυασμό στα άλλα κεφάλαια· οι τρόποι αυτοί εμφανίζονται στην Πληροφορική, αλλά και σε άλλες περιοχές γνώσης. Το ότι δεν συναντώνται συνήθως αμιγείς, ήταν ο λόγος που τους τοποθέτησα σε χωριστό κεφάλαιο. Το τέταρτο κεφάλαιο πραγματεύεται τις θεωρητικές και τις πρακτικές μηχανές, τις ιδιότητες και τα μέρη τους. Κάθε θεωρητική μηχανή περιγράφει ένα Είδος θεωρητικών και πρακτικών μηχανών. Το πέμπτο κεφάλαιο εξετάζει τα λειτουργικά συστήματα, τα δίκτυα, τα διαδίκτυα και τον Παγκόσμιο Ιστό. Το έκτο ασχολείται με ζητήματα προγραμματισμού, εισάγοντας διαφορετικά Είδη Προγραμματισμού, που βασίζονται στα Είδη που αναπτύχθηκαν στα προηγούμενα κεφάλαια. Το έβδομο παρουσιάζει προσεγγίσεις Πληροφορικής στην "συγκρότηση του Είδους", στην παραγωγή νέων οντοτήτων.
Μπορεί κανείς να κατατάξει τα κεφάλαια σε τρία Είδη, όχι όμως ιδιαίτερα "καθαρά": το τρίτο και το τέταρτο είναι τα θεωρητικά, μεθοδολογικά, με στοιχεία φιλοσοφίας. Τα πέντε, έξι και επτά είναι πιο τεχνικά. Το δεύτερο έχει στοιχεία ιστορίας, αν και ιστορικά στοιχεία βρίσκονται και στα άλλα κεφάλαια.
Προσπάθησα να κάνω "λελογισμένη" χρήση εικόνων και διαγραμμάτων, δίνοντας έμφαση στην πραγμάτευση του θέματος και όχι στην εικονογράφηση. Οι εικόνες και τα διαγράμματα βοηθούν όταν υπάρχει επαρκής πραγμάτευση του θέματος, ειδάλλως μπορεί να αφήσουν στον αναγνώστη την αίσθηση ότι κατάλαβε, ενώ απλώς έχει εντυπώσει στη μνήμη του την εικόνα. [...]
(από την εισαγωγή του συγγραφέα)

25χ18 εκ., 1480 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 004 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές)
ISBN: 978-960-418-134-6
ISBN (10ψήφιο): 960-418-134-3
Βάρος: 2.92 κιλά
Εκδότης: Τζιόλα
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
96.81
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

87.13
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Γιάννης Βενέρης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1955. Σπούδασε στην Ελλάδα και στη Βρετανία, όπου και αναγορεύτηκε Διδάκτορας με την εργασία του πάνω στην εμπειρική και θεωρητική ανάλυση των επιπτώσεων της πληροφορικής επανάστασης, με χρήση κυβερνητικο-μαθηματικών μοντέλων. Έχει δημοσιεύσει εργασίες και έχει δώσει διαλέξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.