Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ψυχικές επιδράσεις του καρκίνου
(Επικοινωνώντας με τον ασθενή)

Ψυχικές επιδράσεις του καρκίνου
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε κάθε γιατρό ή φοιτητή ιατρικής που φροντίζει ή θα φρονίσει ασθενείς με καρκίνο και σε κάθε επαγγελματία υγείας ή σπουδαστή που εμπλέκεται στη φροντίδα των ογκολογικών ασθενειών.
Διερευνά αρχικά τους ψυχολογικούς και κοινωνικούς παράγοντες που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη γένεση, την έναρξη ή την πορεία του καρκίνου μέσω της επίδρασής τους στο ανοσοποιητικό σύστημα. Στη συνέχεια εξετάζει τους παράγοντες που θα μπορούσαν να συμμετέχουν στην ψυχοκοινωνική προσαρμογή του ασθενούς όπως η προσωπικότητα και οι προσαρμοστικοί μηχανισμοί, η εντόπιση του καρκίνου, η κοινωνική υποστήριξη που δέχεται, ο αντίκτυπος των θεραπειών και η ηλικία του. Δίνει έμφαση στις ψυχολογικές και ψυχιατρικές διαταραχές που μπορεί να αναπτυχθούν στον ασθενή κατά την πορεία της νόσου, στις βιολογικές και ψυχολογικές μεθόδους αντιμετώπισής τους που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του και εν γένει στην αποκατάστασή του.
Ιδιαίτερα υπογραμμίζονται η επικοινωνία και η εγκαθίδρυση της θεραπευτικής σχέσης και διερευνώνται οι παράγοντες που θα μπορούσαν να σταθούν εμπόδιο σ΄ αυτές τις τόσο σημαντικές συνιστώσες. [...]

24χ17 εκ., 121 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 616.994 (Καρκίνος)
ISBN: 978-960-89090-5-2
ISBN (10ψήφιο): 960-89090-5-8
Βάρος: 0.305 κιλά
Εκδότης: Γράφημα
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
26.61
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

23.68
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Απόστολος Ι. Ιακωβίδης είναι αναπληρωτής καθηγητής ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής του σταδιοδρομίας εργάζεται σε ψυχιατρική κλινική γενικού νοσοκομείου. Τόσο τα κλινικά όσο και τα ερευνητικά και διδακτικά του ενδιαφέροντα εστιάσθηκαν στην ψυχοσωματική ιατρική, ιδιαίτερα δε στις ψυχολογικές επιπτώσεις χρόνιων σωματικών παθήσεων, όπως π.χ. ο καρκίνος. Έχει εκπονήσει περισσότερες από 350 μελέτες, πολλές δημοσιευμένες σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά περιοδικά και έχει συμβάλλει στη συγγραφή διαφόρων βιβλίων στον τομέα της ψυχιατρικής και της ψυχοσωματικής ιατρικής.

Ο Βασίλειος Ι. Ιακωβίδης εργάζεται από εικοσαετίας στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο "Μεταξά" Πειραιώς, ως διευθυντής του Ψυχιατρικού τομέα. Η πολυετής κλινική του πείρα στην πρόληψη και αντιμετώπιση των ψυχικών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων ασθενών με καρκίνο και η παράλληλη ερευνητική και εκπαιδευτική του δραστηριότητα στο αντικείμενο της ψυχοογκολογίας, έχουν συμβάλλει στη διαμόρφωση μια ολοκληρωμένης βιο-ψυχο-κοινωνικής γνώσης, η οποία στοχεύει να μεταφερθεί προς τον αναγνώστη.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.