Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πολυπολιτισμική εκπαίδευση και αξιοποίησή της μέσω των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνιών

Offer
Διαπιστώνεται ότι η αύξηση των αλλοδαπών μαθητών που φοιτούν σε ελληνικά σχολεία δημιουργεί νέες εκπαιδευτικές ανάγκες και καθιστά το ρόλο του σχολείου κομβικό στη διαμόρφωση διαπολιτισμικής ταυτότητας, θεωρώντας τη διαπολιτισμική εκπαίδευση ως προϋπόθεση του σύγχρονου Σχολείου, μελετώνται στο βιβλίο αυτό:
αφενός οι έννοιες πολιτισμός - πολυπολιτισμός - διαπολιτισμός και παρουσιάζονται ζητήματα, όπως:
- Μοντέλα διαχείρισης της πολυπολιτισμικότητας
- Το γλωσσικό ζήτημα σε μια πολυγλωσσική κοινωνία
- Πολυπολιτισμικό πρόγραμμα σπουδών (θεμελιώδεις αξίες, επίλυση προβλημάτων)
- Διαπολιτισμική εκπαίδευση (παιδαγωγική και διδακτική, εκπαιδευτικές στρατηγικές)
- Διαπολιτισμική Ευρώπη (Εκπαιδευτική πολιτική ευρωπαϊκών χωρών)
- Πρακτικές στον τρόπο διδασκαλίας της γλώσσας (μεθοδολογική προσέγγιση διδακτικής)
αφετέρου οι όροι τεχνολογία - πληροφορία - επικοινωνία και προβάλλονται:
- Τρόποι χρήσης και αξιοποίησης τους στη μαθησιακή διαδικασία (διαπολιτισμικές συνεργασίες, συνεργατική μάθηση)
- Η διαδραστική σχέση τους με τη διαπολιτισμική εκπαίδευση
- Διεθνείς πρακτικές εκπαίδευσης και ευρωπαϊκά προγράμματα υποστήριξης της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.

24χ17 εκ., 198 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Πολιτισμός και Εκπαίδευση
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 371.307 8 (Εκπαιδευτική τεχνολογία), 370.193 41 (Διαπολιτισμική εκπαίδευση)
ISBN: 978-960-6738-00-5
ISBN (10ψήφιο): 960-6738-00-0
Βάρος: 0.368 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
13.76
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.73
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Λαζακίδου, Γεωργία Α.
Η Γεωργία Α. Λαζακίδου γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα (Ν.Κοζάνης). Αποφοίτησε το 1993 από το παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και από το 2001 υπηρετεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Από το 2003 μέχρι σήμερα είναι Υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων). Το ερευνητικό ενδιαφέρον της στρέφεται στα καινοτόμα προγράμματα και στις διαφορές μεθόδους διδασκαλίας των μαθηματικών στις περιοχές: Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Λογισμικού, Εκπαίδευση και Κοινωνία της Πληροφορίας, Θεωρίες Μάθησης και Εκπαιδευτική Πράξη, Εφαρμογές της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση και σε άλλους τομείς. Όλες της οι προσπάθειες στοχεύουν αποκλειστικά στην ποιοτική αναβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, την οποία και υποστηρίζει παντοιοτρόπως. Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι η κυρία Γ. Λαζακίδου έχει πάρει μέρος και συμμετείχε ενεργά με παρουσιάσεις της σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Αρθρογραφεί από το 2002 μέχρι σήμερα στον τοπικό εκπαιδευτικό τύπο "Εμείς και τα παιδιά μας" στη Χίο.

Μπερερής, Πέτρος
Ο Πέτρος Μπερερής κατάγεται από τη Γουριά Μεσολογγίου και κατοικεί στην Αθήνα. Σπούδασε στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων, στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δ.Ε., στο Παιδαγωγικό τμήμα Δ.Ε. και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Διδάκτωρ Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διατέλεσε Διευθυντής Σπουδών Π.Ε. του ΥΠ.Ε.Π.Θ., Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε και επιστημονικός εκπρόσωπος του ΥΠ.Ε.Π.Θ. στην Ευρωπαϊκή Επιστημονική Επιτροπή AD HOC για θέματα Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Π.Ο.Δ.Ε. Παράλληλα διδάσκει στο Μαράσλειο Διδασκαλείο και στα Π.Ε.Κ το γνωστικό αντικείμενο της Διαπολιτισμικής Παιδαγωγικής και Διδακτικής. Είναι Σύμβουλος στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Σιασιάκος, Κωνσταντίνος
Ο Κωνσταντίνος Σασιάκος είναι Διδάκτωρ του Ε.Μ.Π. Διδάσκει σε προπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στα Α.Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και στο Athens Metropolitan College. Διατελεί επιστημονικός συνεργάτης της Γ. Γ. Εκπαίδευσης Ενηλίκων του ΥΠ.Ε.Π.Θ. και είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας CoSy-LLab. Ακόμη, εργάζεται ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.