Οι πόλεμοι της τρομοκρατίας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Οι πόλεμοι της τρομοκρατίας

Οι αμφιλεγόμενες πολιτικές των δυτικών δημοκρατιών

Ted Honderich

20.00€ -10% 18.00€
Το έργο του Τεντ Χόντεριχ "Οι πόλεμοι της τρομοκρατίας - Οι αμφιλεγόμενες πολιτικές των δυτικών δημοκρατιών" ρίχνει μια θαρραλέα ματιά στα πρόσφατα διεθνή πολιτικά γεγονότα, επικεντρωμένο περισσότερο στα μετά το Μάρτιο του 2003 και την αμερικανοβρετανική εισβολή στο Ιράκ. Η πολιτική-φιλοσοφική αυτή ερευνητική μελέτη αποτελεί τη φυσική συνέχεια και προέκταση του εξίσου τολμηρού και δυναμικού έργου "Μετά τον τρόμο", το οποίο καταρρίπτει τα επιχειρήματα της συμβατικής και απερίσκεπτης "ηθικής" των εξουσιαστών του πλανήτη μας και ζητά από όλους μας την προσέγγιση σ΄ ένα νέο είδος ηθικής νοημοσύνης. Ο συγγραφέας προχωρεί στην εξαγωγή συμπερασμάτων που είναι συναρπαστικά από την άποψη της λογικής και δεν αποκρύπτουν τις ενοχές των δυτικών κοινωνιών για την έξαρση διεθνώς των φαινομένων τρομοκρατίας, ενώ αναγνωρίζει συγχρόνως το ηθικό δικαίωμα των Παλαιστινίων για την άσκηση της δικής τους τρομοκρατίας ως έσχατο καταφύγιο και λύση στην εξέγερσή τους κατά της τυραννίας και της καταπίεσης. Επιπλέον ο διακεκριμένος ριζοσπάστης φιλόσοφος αναλύει όλες τις περιστάσεις που οδήγησαν τις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία στον πόλεμο στο Ιράκ. Μια ανάλυση που γίνεται με τον πλέον οξυδερκή και διαφωτιστικό τρόπο. Αποδεικνύοντας περίτρανα ότι μια "εύκολη απάντηση είναι λανθασμένη", ο συγγραφέας μάς αποδεικνύει συγχρόνως πως το να βρεθεί η σωστή απάντηση κάθε άλλο παρά εύκολο είναι στον κόσμο μας.

Κώστας Κοκκορόγιαννης (Επιμέλεια)


Κωνσταντίνος Ι. Κορίδης (Υπεύθυνος Σειράς)


Μάριον Χωρεάνθη

Μάριον Χωρεάνθη (Μεταφραστής)

Η Μάριον Χωρεάνθη γεννήθηκε στη Χίο. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Sorbonne-Paris IV (Licence de Lettres Modernes), μελετώντας παράλληλα την αγγλική γλώσσα και λογοτεχνία (Diploma of English Studies). Παρακολούθησε επίσης συστηματικά μαθήματα θεατρικής αγωγής, εκφραστικής κινησιολογίας κι αυτοσχεδιασμού με τον Γιώργο Γαλάντη, καθώς και κλασικού τραγουδιού με τη Μαρία Σκαρλάτου. Από το 1990 εργάζεται ως καθηγήτρια ξένων γλωσσών και μεταφράζει λογοτεχνικά, φιλολογικά και τεχνοκριτικά κείμενα από τα αγγλικά και τα γαλλικά. Έχει κατά καιρούς συνεργαστεί με τον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο, καθώς και με το ραδιόφωνο. Συγχρόνως ασχολείται με τη μουσική σύνθεση, το στίχο, το γράψιμο και την εικονογράφηση βιβλίων και περιοδικών. Από το 1994 έργα της περιλαμβάνονται κάθε χρόνο σε συλλογικές και διεθνείς εκθέσεις εικονογράφησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μέλος της Καλλιτεχνικής Εταιρείας Αίσωπος και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ελληνικό τμήμα της IBBY).

Ted Honderich

Ted Honderich (Συγγραφέας)

O Tεντ Χόντεριχ, γεννημένος στον Καναδά το 1933, είναι ο συγγραφέας του βιβλίου "Philosopher: A Kind of Life" και ήταν Καθηγητής Σκέψης και Λογικής στην έδρα "Grote" στο University College London". Μεταξύ των σημαντικότερων βιβλίων του συγκαταλέγεται το "Πόσο ελεύθερος είσαι;" (Ιωλκός, 2007), το "Μετά τον τρόμο" (Ιωλκός, 2007), καθώς και το "Οι πόλεμοι της τρομοκρατίας (Ιωλκός, 2007). Η πρώτη έκδοση του "Πόσο ελεύθερος είσαι;" μεταφράστηκε σε επτά γλώσσες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
316
Διαστάσεις:
23x15
Βάρος:
0.576 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση