Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οργανική λίπανση και αμειψισπορές
Συγγραφέας:   Νικόλαος Κ. Σιδηράς


Οργανική λίπανση και αμειψισπορές
[...] Στο παρόν βιβλίο γίνεται μια προσπάθεια να δοθούν στους παραγωγούς οι σωστές βάσεις για το σχεδιασμό της γεωργικής επιχείρησης καθώς επίσης να γίνουν γνωστές όσο το δυνατόν περισσότερες βιολογικές δυνατότητες που υπάρχουν, ώστε να εξοικονομηθούν κάποιες τεχνικές ή ορισμένες χημικές επεμβάσεις που γίνονται στη διάρκεια της ανάπτυξης των φυτών. Οι καλλιεργητικές επεμβάσεις των γεωργών, όσον αφορά τις επιδράσεις που αυτές ασκούν στο έδαφος και στα φυτά, διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή ακόμη και για μια συγκεκριμένη καλλιέργεια.
[...]Το ρίσκο μιας καλλιέργειας αυξάνεται όταν αυτή καλλιεργείται για πολλά χρόνια στον ίδιο αγρό, διότι αυτό συνεπάγεται αύξηση παρασίτων, των παθογόνων οργανισμών και των ζιζανίων, ώστε η καταπολέμηση τους να συνοδεύεται από σημαντικές οικονομικές και οικολογικές επιβαρύνσεις. Η αμειψισπορά, η ανθεκτικότητα των φυτών και η δημιουργία ενός υγιούς εδάφους είναι τα πιο κατάλληλα μέσα ή τρόποι για την παραγωγή σε μακροχρόνια βάση γεωργικών προϊόντων με χαμηλό κόστος και με μικρές όσο το δυνατόν επιπτώσεις στην οικολογική ισορροπία των αγροτικών περιοχών.
[...]Οποιαδήποτε μορφή γεωργίας κι αν επιλέξει ένας γεωργός θα πρέπει να είναι προς μια τέτοια κατεύθυνση η οποία δεν θα αποβλέπει μόνο στη απόκτηση καλύτερου εισοδήματος αλλά και με ποιον τρόπο αυτός θα ενσωματωθεί σ΄ ένα Εθνικό Σύστημα Οικονομίας, στο οποίο θα είναι δυνατή η ποικιλομορφία των καλλιεργούμενων φυτικών ειδών στην περιοχή του. Όσο περνά ο καιρός γίνεται όλο και πιο αντιληπτό ότι η βασισμένη σε αυστηρά οικονομικά κριτήρια γεωργία οδηγεί και στη χώρα μας σε συρρίκνωση και φτώχεια των ζωικών και των φυτικών ειδών.


Σημείωση: 1η έκδοση: Ιανουάριος 1997.

24χ17 εκ., 247 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 630 (Γεωργία), 630 (Γεωπονία)
ISBN: 978-960-85961-0-8
ISBN (10ψήφιο): 960-85961-0-6
Βάρος: 0.511 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon
Εξαντλήθηκε
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Σιδηράς, Νικόλαος Κ.
Ο Νικόλαος Κ. Σιδηράς γεννήθηκε στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας το 1938. Εργάστηκε στο Υπουργείο Διατροφής, Γεωργίας και Προστασίας του Περιβάλλοντος του κρατιδίου της Βάδης-Βυτεμβέργης της Γερμανίας από το 1970 έως το 1973. Στα τέλη του 1973 διορίστηκε στο Υπουργείο Γεωργίας, Ινστιτούτο Λιπασματολογίας και Εδαφολογίας τότε, με έδρα την Ελληνική Γεωργική Σχολή, Σέδες, Θεσσαλονίκη. Μετά από προκήρυξη προσελήφθη στο πρόγραμμα "Καταπολέμηση της διάβρωσης και εξέλιξης αειφόρων συστημάτων φυτικής παραγωγής στη Βραζιλία", που διεξήγαγε του Υπουργείο Τεχνικής Βοήθειας της Γερμανίας μέσω της GTZ (Εταιρεία Τεχνικής Συνεργασίας), στο κρατίδιο του Parana της Βραζιλίας. Έδρα ήταν το Κεντρικό Ινστιτούτο Γεωργικής Έρευνας στο Londrina του Parana της Βραζιλίας. Εργάστηκε επί 4 έτη (1980-1988). Μετά από προκήρυξη προσελήφθη στο Πανεπιστήμιο Hohenheim Γερμανίας, Τμήμα Φυτικής Παραγωγής, ως επιστημονικός συνεργάτης. Στη θέση αυτή παρέμεινε σχεδόν 4 έτη (1985--1988). Το Οκτώβριο του 1988 εκλέχθηκε στη βαθμίδα του αναπληρωτή καθηγητή στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής του Τ.Ε.Ι. Λάρισας, όπου εργάστηκε μέχρι τον Αύγουστο του 1991. Τον Ιούνιο του 1991 εκλέχθηκε στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Γ.Π.Α.), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής, Εργαστήριο Γεωργίας, όπου εργάζεται μέχρι σήμερα. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 70 εργασίες, το 40% των οποίων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος των Επιστημονικών Εταιρειών: -Crop Science (Γερμανία) -Soil Science (Γερμανία) -Soil and Tillage Research (Ολλανδία) -Soil Conservation and Crop Science (Βραζιλία). Συμμετέχει στα Δ.Σ. των Πανελλήνιων Επιστημονικών Εταιρειών: -Ελληνική Διεπιστημονική Έρευνα για την Οικολογική Γεωργία (REA). -Ελληνική Εδαφολογική Εταιρεία. -Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων "ΔΗΩ" Έχει λάβει δυο υποτροφίες και έχει συμμετάσχει σε 10 παγκόσμια συνέδρια με αντίστοιχο αριθμό ανακοινώσεων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.