Ποιος είναι ο Έλιοτ;
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ποιος είναι ο Έλιοτ;

Νεανικό μυθιστόρημα

Graham Gardner

9.90€ -26% 7.33€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789604531790

  • Κατηγορίες:

    Παιδικά | Εφηβικά

  • Έτος κυκλοφορίας

    2007

  • Εκδότης

    Ψυχογιός

Ο Έλιοτ αλλάζει σχολείο και κάνει νέα στροφή στη ζωή του. Είναι αποφασισμένος να αφήσει πίσω του οριστικά τις προσβολές και τη βίαιη συμπεριφορά που είχε υποστεί από τη συμμορία του προηγούμενου σχολείου του. Επινοεί μια άλλη ταυτότητα και μεταμορφώνεται σε ένα καινούργιο πρόσωπο. Προσπαθεί να δείχνει ψύχραιμος και αδιάφορος για να περνάει απαρατήρητος. Το σχέδιό του πετυχαίνει πέρα από κάθε προσδοκία. Ωστόσο οι Φύλακες, μια μυστηριώδης ομάδα που επιβάλλει τους κανόνες της εδώ, τον προσέχουν. Θεωρούν πως είναι ο κατάλληλος για να τους βοηθήσει στο έργο τους: να είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι στη σχολική κοινότητα και να υποχρεώνουν τους μαθητές να ακολουθούν τις δικές τους παράλογες αρχές. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κώστια Κοντολέων

Κώστια Κοντολέων (Μεταφραστής)

Η Κώστια Κοντολέων είναι συγγραφέας και μεταφράστρια. Έχει μεταφράσει περισσότερα από εκατό βιβλία, μεταξύ των οποίων έργα των: Τζόις Κάρολ Όουτς, Φίλιπ Πούλμαν, Τόμας Σάβατζ, Ρόαλντ Νταλ, Μάρκους Ζούσακ, Ρόμπερτ Κόρμιερ, Πένελοπ Φιτζέραλντ, Ρ. Κ. Νάραγιαν, Μάγια Αγγέλου, Μέλβιν Μπέρτζες κ.ά. Έχει τιμηθεί με διάφορα βραβεία· ανάμεσά τους ξεχωρίζουν το Κρατικό Βραβείο Μετάφρασης 1992, το Βραβείο Ελληνικής Εταιρείας Μεταφραστών Λογοτεχνίας 2003 και η διπλή αναγραφή της στον Τιμητικό Πίνακα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ).

Graham Gardner

Graham Gardner (Συγγραφέας)

Ο Γκράχαμ Γκάρντνερ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Γούστερσιρ της Αγγλίας. Από νεαρή ηλικία ανέδειξε το συγγραφικό του ταλέντο, όμως αντί να ακολουθήσει σπουδές στη λογοτεχνία και τη δημιουργική γραφή, σπούδασε γεωγραφία. Σήμερα είναι διδάκτωρ, ακαδημαϊκός ερευνητής και συγγραφέας με ειδίκευση στην κοινωνική και πολιτική γεωγραφία στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας. Το ταλέντο του όμως δεν τον εγκατέλειψε ποτέ και το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο "Ποιος είναι ο Έλιοτ;" τιμήθηκε με τo Angus Book Award και το γερμανικό Deutsches Jugendbuch Preis, ενώ ήταν υποψήφιο και για άλλα βραβεία. Ο ίδιος έχει πει τα εξής: "Γράφω για τον πραγματικό κόσμο και αντλώ από τις εμπειρίες μου για τις φανταστικές μου δημιουργίες. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που έχω ζήσει μια τόσο πολυδιάστατη ζωή - έχω υπάρξει βοηθός βιβλιοθηκάριου, εργάτης εργοστασίου, σερβιτόρος, υπάλληλος μαγαζιού, δημόσιος υπάλληλος, κ.ά. - και έτσι έχω πολύ υλικό για το οποίο μπορώ να γράψω".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
213
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.344 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση