Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Παιδαγωγική του παιχνιδιού
(Εισαγωγή)

Παιδαγωγική του παιχνιδιού
Η σειρά «Καινοτομίες στην Εκπαίδευση» αποβλέπει να συμβάλει στη σθεναρή περιχάραξη του εκπαιδευτικού έργου και της διδακτικής πράξης των υποψήφιων και των υπηρετούντων διδασκόντων με δημοσιεύσεις σχετικές με την πραγμάτωση καινοτόμων θεμάτων. Η σειρά απευθύνεται σε όσους εμπλέκονται με τα εκπαιδευτικά δρώμενα.

Γονείς και παιδαγωγοί θα πρέπει να αφήνουν στα παιδιά αρκετό χρόνο για να παίζουν, να κάνουν πράξη τις ιδέες τους, τη φαντασία τους, την επιθετικότητα τους. Τα μικρά παιδιά θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τις ποικίλες καταστάσεις που προσφέρει το παιχνίδι, να αλληλεπιδράσουν με τους συνομηλίκους τους και με άλλα παιδιά, να επικοινωνήσουν και να βιώσουν τη χαρά της ζωής. Οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι η μετάθεση του παιχνιδιού για μια μεταγενέστερη φάση της ζωής του παιδιού συνιστά μεγάλου βαθμού ατόπημα. Η μετάθεση του παιχνιδιού στο μέλλον σημαίνει ότι στερούμε από τα παιδιά τις ευκαιρίες να αισθανθούν μέσα από το παιχνίδι τη χαρά της ζωής και κινδυνεύουμε έτσι τα παιδιά αυτά να μη μπορούν αργότερα, (και αλίμονο μας), να νιώσουν τη χαρά αυτή. Μια τέτοια προοπτική θα είχε πολύ σοβαρές επιπτώσεις πάνω στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού. Εάν μέλημα μας είναι να διαμορφώσουμε υγιείς χαρακτήρες, οφείλουμε να δώσουμε προτεραιότητα, τόσο ως κοινωνία όσο και ως παιδαγωγοί και γονείς, στο παιχνίδι. Το παρόν βιβλίο δίνει απαντήσεις σε τέτοιου είδους ερωτήματα.

23χ15 εκ., 310 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Καινοτομίες στην Εκπαίδευση
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 370 (Παιδαγωγική), 371.307 8 (Παιχνίδια - Εκπαιδευτική χρήση)
Άλλα πρόσωπα: Ελένη Ταρατόρη - Τσαλκατίδου (Υπεύθυνος Σειράς) , Δημήτρης Χ. Χατζηδήμου (Υπεύθυνος Σειράς) ,
ISBN: 978-960-343-949-3
ISBN (10ψήφιο): 960-343-949-5
Βάρος: 0.518 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
24.20
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

21.78
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Κωνσταντινόπουλος, Συμεών Π.
Ο Συμεών Π. Κωνσταντόπουλος είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Φλώρινας, της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών Αθηνών, κάτοχος Magister των Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Heidelberg της Γερμανίας και Διδάκτωρ της Παιδαγωγικής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας του Α.Π.Θ.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.