Ακούς τη γιορτή;
zoom in
6.12€ -10% 5.51€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • Κατηγορίες:

    Θέατρο

  • Έτος κυκλοφορίας

    2005

  • Εκδότης

    Νέα Σκηνή Τέχνης

Θανάσης Δήμου (Εικονογράφος)

Ο Θανάσης Δήμου γεννήθηκε στην Καβάλα στις 21.7.1974. Σπούδασε στο τμήμα θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2001 αποφοίτησε από τη σχολή του Θεάτρου Τέχνης και έκτοτε έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με διάφορα θεατρικά σχήματα. Έχει εικονογραφήσει βιβλία, διαφημιστικά έντυπα, θεατρικά προγράμματα. Η "Χειμωνιάτικη ιστορία" είναι το πρώτο του βιβλίο.

Κοραλία Σωτηριάδου (Επιμέλεια)

Η Κοραλία Σωτηριάδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Σπούδασε νομικά και εργάστηκε ως δικηγόρος, στη συνέχεια όμως ασχολήθηκε με την επιμέλεια εκδόσεων. Συνεργάστηκε επί σειρά ετών με το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ως υπεύθυνη του τομέα εκδόσεων. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη μετάφραση θεατρικών έργων και λιμπρέτων. Σύζυγος του σκηνοθέτη Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και μητέρα του ηθοποιού Μίλτου Σωτηριάδη, αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, για το οποίο έχει μεταφράσει τα έργα: "Βρομιά" του Ρ. Σνάιντερ, "Παίζοντας με τη φωτιά" του Α. Στρίντμπεργκ, "Τολμηρές πολαρόιντ" του Μ. Ρέιβενχιλ, "Υπολοχαγός του Ίνισμορ" του Μάρτιν Μακ Ντόνα (με τον Δ. Κιούση), "Βόυτσεκ" του Γκ. Μπύχνερ, κ.ά. Επίσης, είναι υπεύθυνη για τις εκδόσεις του θιάσου.

Σέργιος Γκάκας

Σέργιος Γκάκας (Συγγραφέας)

O Σέργιος Γκάκας γεννήθηκε το 1957 στην Aθήνα. Σπούδασε θέατρο στο Πανεπιστήμιο PARIS-VIII. Από το 1979 εργάζεται ως σκηνοθέτης. Για αρκετά χρόνια ήταν παραγωγός στο Πρώτο και το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ. Έχει γράψει τέσσερα θεατρικά έργα για παιδιά. Διηγήματά του περιλαμβάνονται στις συλλογές "Πέντε ζωγράφοι ζητούν συγγραφέα", "Το Χαλάνδρι που γνώρισα", "Ελληνικά εγκλήματα" 2, 3 και 4, "Το τελευταίο ταξίδι", "Είσοδος κινδύνου", "Κλέφτες και αστυνόμοι", "Σκοτεινές υποθέσεις", κ.ά. Το μυθιστόρημά του "Κάσκο" (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2001) κυκλοφόρησε το 2006 στη Γαλλία από τον εκδοτικό οίκο Liana Levi με τον τίτλο "La piste de Salonique" και από τον εκδοτικό οίκο Crocetti στην Ιταλία με τον τίτλο "Intrigo a Salonicco". Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ). Από τον Σεπτέμβριο του 2014 είναι αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου. Το 2017 εκλέχτηκε πρόεδρος της ΕΛΣΑΛ. (φωτογραφία: Giovanni Giovannetti, www.ekebi.gr)
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
32
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
0.111 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση