Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Παγκόσμια οικονομική ηγεμονία ή συνεργασία;
(Ο ρόλος της ομάδας των οκτώ πιο αναπτυγμένων χωρών)
Συγγραφέας:   Κωνσταντίνος Χαζάκης


Offer
Η απορύθμιση των εθνικών αγορών και η εντεινόμενη διεθνοποίηση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, καθιστούν αδύνατη την αποτελεσματική εποπτεία της Παγκόσμιας Οικονομίας από μία μόνον χώρα. Ο διεθνής συντονισμός των οικονομικών πολιτικών μπορεί να μειώσει τις αρνητικές εκροές των ασύμμετρων οικονομικών διαταραχών και να περιορίσει την πιθανότητα ανάπτυξης αλληλοσυγκρουόμενων Εθνικών μακροοικονομικών πολιτικών.

Η παρούσα μελέτη επιχειρεί την κριτική αξιολόγηση ενός μη-θεσμοποιημένου σχήματος διεθνούς οικονομικής συνεργασίας που είναι η ομάδα των οκτώ πιο αναπτυγμένων κρατών. Στο πρώτο μέρος του βιβλίου αναλύεται το θεωρητικό υπόβαθρο λειτουργίας των διεθνών οικονομικών καθεστώτων καθώς και οι παράγοντες που ωθούν στην διακρατική οικονομική συνεργασία. Στο δεύτερο μέρος, εξετάζεται η δράση της ομάδας των οκτώ στις διεθνείς νομισματικές σχέσεις και στην διεθνή οικονομική ανάπτυξη.

Το βιβλίο απευθύνεται σε σπουδαστές και σε φοιτητές των κοινωνικών επιστημών, όπως και σε όλους τους ενδιαφερόμενους για θέματα διεθνών οικονομικών σχέσεων και διεθνούς οικονομικής ανάπτυξης.

24χ17 εκ., 468 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 330 (Οικονομία ), 338.9 (Οικονομική ανάπτυξη)
ISBN: 978-960-02-2073-5
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2073-5
Βάρος: 0.988 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
27.69
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.72
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Ι. Χαζάκης διδάσκει στο τμήμα διεθνών οικονομικών σχέσεων και ανάπτυξης του Δ.Π.Θ. Έχει διατελέσει εντεταλμένος διδασκαλίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (2000 και 2006), στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου (2000-2004), στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (2003), στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (2006) και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (2005-2006). Αποφοίτησε από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην London School of Economics, ενώ έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα το 1999 από το Πάντειο Πανεπιστήμιο με τον βαθμό "παμψηφεί Άριστα". Έχει συγγράψει αριθμό άρθρων σε ξένα και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, ενώ είναι συγγραφέας των βιβλίων: "Εγχειρίδιο ξένων επενδύσεων στις βαλκανικές χώρες" (Ζήτη, Θες/νίκη, 564 σελίδες) και "Οδηγός ξένων επενδύσεων στην Ανατολική Ασία" (Ζήτη, Θες/νίκη, 247 σελίδες). Το κύριο ερευνητικό ενδιαφέρον του Δρ. Χαζάκη, εστιάζει στις άμεσες ξένες επενδύσεις, στην Διεθνή Οικονομική Ανάπτυξη και στην Διακρατική Οικονομική Συνεργασία.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.