Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Σύγχρονες θεωρητικές προσεγγίσεις στην επικοινωνία σχολείου, οικογένειας και κοινότητας
Συγγραφέας:   Ηρώ Μυλωνάκου - Κεκέ


Σύγχρονες θεωρητικές προσεγγίσεις στην επικοινωνία σχολείου, οικογένειας και κοινότητας
Η επικοινωνία σχολείου, οικογένειας και κοινότητας αποτελεί σήμερα ένα συγκροτημένο επιστημονικό πεδίο με σημαντικό φιλοσοφικό πλαίσιο και θεωρητικό και μεθοδολογικό υπόβαθρο. Πρώιμοι και σύγχρονοι διανοητές με το έργο τους έχουν προσδιορίσει, θεμελιώσει, οριοθετήσει και διευρύνει το συγκεκριμένο πεδίο, δημιουργώντας μία αξιόλογη "κληρονομιά-παρακαταθήκη" σε αρχές, παραδοχές, θεωρητικά μοντέλα, μεθοδολογικές προσεγγίσεις, προτάσεις εφαρμογής, καθώς και σε προσανατολισμούς και νέες προοπτικές. Οι διανοητές προσεγγίζουν το πεδίο συχνά μέσα από διαφορετικό φιλοσοφικό-ιδεολογικό, επιστημονικό υπόβαθρο, έχοντας έτσι δημιουργήσει διαφορετικές και σημαντικές "σχολές σκέψης" ή "μοντέλα" στην επικοινωνία σχολείου, οικογένειας και κοινότητας, από τα οποία αναδύεται αντιστοίχως μια ποικιλία προτάσεων για ζητήματα εφαρμογής. Επιλέον, το πεδίο εμπλουτίζεται και διευρύνεται διαρκώς με ερευνητικά προγράμματα και μελέτες, που καταλήγουν συνήθως σε προτάσεις για την ενίσχυση της επικοινωνίας και την ανάπτυξη της συνέργειας μεταξύ σχολείου, οικογένειας και κοινότητας. Τα σχετικά ζητήματα απασχολούν πλέον πολύ σοβαρά διεθνείς οργανισμούς, πανεπιστημιακά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα, πολιτικούς φορείς αρμόδιους για την εκπαίδευση και την παραγωγή εκπαιδευτικής πολιτικής, επιστημονικά σωματεία, διεθνή δίκτυα, κοινωνικές οργανώσεις κ.λ.π.

Με το βιβλίο αυτό επιχειρείται μια συστηματική διερεύνηση σε σύγχρονες βασικές και καθιερωμένες θεωρητικές προσεγγίσεις, που συγκροτούν την ευρύτερη προβληματική των σχέσεων και της λειτουργικής επικοινωνίας σε τρία διακριτά αλλά ταυτόχρονα και αλληλεξαρτώμενα συστήματα, αυτά του σχολείου, της οικογένειας και της κοινότητας.

23χ15 εκ., 244 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 371 (Σχολείο), 306.85 (Οικογένεια), 302.2 (Επικοινωνία (Κοινωνικές επιστήμες)), 305 (Κοινωνικές ομάδες), 379.2 (Εκπαιδευτική πολιτική)
ISBN: 978-960-459-005-6
ISBN (10ψήφιο): 960-459-005-7
Βάρος: 0.497 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
18.35
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.33
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

H Ηρώ Μυλωνάκου - Κεκέ είναι Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα επιστημονικά - ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στο χώρο της Κοινωνικής Παιδαγωγικής (με έμφαση στην επικοινωνία σχολείου και οικογένειας και στη συνεκπαίδευση παιδιών και ενηλίκων). Ασχολείται ακόμη με την ψυχοπαιδαγωγική διάσταση των παιδικών σχεδίων και με την ανάπτυξη της δημιουργικότητας στο χώρο του σχολείου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.