Πιστόλι στο μέλι
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πιστόλι στο μέλι

Μυθιστόρημα

Κώστας Καλαπανίδας

3.98€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789604225095

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2007

  • Εκδότης

    Άγκυρα

Σ` ένα χωριό του Ασπροπόταμου, στα χρόνια της Κατοχής, εκδηλώθηκε, με την ορμή φυσικού φαινομένου, μια δυνατή, όμορφη αγάπη, μεταξύ του Ηλία και της Ανθούλας, που είχε τις κρυφές ρίζες της στην τρυφερή, σχολική ηλικία. Όμως τίποτε δεν μένει κρυφό, γιατί πάντα θα υπάρχουν «καλοθελητές». Έτσι, στο φεγγαρόφωτο τριφύλλι, στη σκιά της καρυδιάς, τάραξε την ανείπωτη ευτυχία τους η αιφνίδια εμφάνιση του αδελφού της Ανθούλας. Ο Αργύρης, επικαλούμενος την τιμή του οικογενειακού ονόματος και κραδαίνοντας το πιστόλι της αντίστασης, οδήγησε τους δυο νέους σ` έναν βίαιο, ταπεινωτικό γάμο. Έσωσε τα προσχήματα, πληγώνοντας καίρια την τιμή του Ηλία. Όμως θα σωθεί και η δυνατή και όμορφη αγάπη; Το ειδύλλιο μεταλλάσσεται σε δράμα.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ελένη Γκίκα

Ελένη Γκίκα (Υπεύθυνος Σειράς)

Η Ελένη Γκίκα γεννήθηκε το 1959 στο Κορωπί. Δημοσιογράφος και βιβλιοκριτικός στο "Αντί", στις "Εικόνες", στο "Έθνος" και στο "Έθνος της Κυριακής" από το 1983, έχει ασχοληθεί με το μυθιστόρημα, το διήγημα, την ποίηση, το παραμύθι, έχει συμμετάσχει σε συλλογικές εκδόσεις και έχει επιμεληθεί βιβλία και σειρές. Κυκλοφορούν τριάντα τρία βιβλία της. Δεκαπέντε μυθιστορήματα, έντεκα ποιητικές συλλογές, δύο συλλογές με διηγήματα, ένας τόμος με συνεντεύξεις και τέσσερα παραμύθια. Το βιβλίο της "Η γυναίκα της βορινής κουζίνας" (εκδόσεις Καλέντη) ήταν υποψήφιο για το βραβείο Αναγνωστών το 2012. Άρθρα, συνεντεύξεις και κριτικές της έχουν δημοσιευθεί σε πολλά περιοδικά ["Περίπλους", "Διαβάζω", "Νέα Ευθύνη", "diastixo", "diavasame", "Literature" κ.ά.] Ανήκει στην εκδοτική ομάδα του διαδικτυακού περιοδικού Fractal.

Κώστας Καλαπανίδας

Κώστας Καλαπανίδας (Συγγραφέας)

Ο Κώστας Καλαπανίδας γεννήθηκε στην Παλαιοκαρυά Τρικάλων. Είναι συνταξιούχος σχολικός σύμβουλος, ένας από τους συγγραφείς των βιβλίων "Η γλώσσα μου", καθώς και δύο σειρών γλωσσικών βιβλίων για τους παλιννοστούντες και για τα Ελληνόπουλα των αγγλόφωνων χωρών. Βιβλίο του Ιστορίας" βραβεύτηκε από το ΥΠΕΠΘ και διδάχτηκε για 8 χρόνια στο δημοτικό σχολείο. Το κύριο συγγραφικό έργο του όμως είναι η ποίηση. Έχει εκδώσει 11 ποιητικές συλλογές. Από αυτές "Ο Σταύρος, ο μηχανικός της οδού Καλλιρόης" έλαβε το Β΄ βραβείο "Μάρκου Αυγέρη". Το "Κύριε Δάσκαλε" το Α΄ βραβείο "Κηφισείων". Πήρε επίσης δύο πρώτα βραβεία της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, για τις συλλογές παιδικών ποιημάτων "Κουβέντα με τ΄ αστέρια" και "Μ΄ αλογάκι φτερωτό". Εβδομήντα ποιήματα από τις τρεις συλλογές για παιδιά μελοποιήθηκαν από τους συνθέτες Νικηφόρο Ρώτα, Δίωνα Αρύβα, Σπύρο Θεοδώρου κ.ά., οχτώ πέρασαν στα βιβλία του δημοτικού σχολείου και η παιδική ποίησή του, συνολικά, διδάσκεται στα πανεπιστημιακά Παιδαγωγικά τμήματα. Σημαντικό θεωρείται το βιβλίο του "Ροδιά, τρία επώνυμα - ένα χωριό" που εκδόθηκε με τη χορηγία του υπ. Πολιτισμού. Ο Κώστας Καλαπανίδας είναι πατέρας δύο παιδιών και διαμένει στην Αργυρούπολη.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
88
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.148 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση