Θεσσαλονίκη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Θεσσαλονίκη

Χίλιες τριακόσιες ημέρες: Μυθιστόρημα

Ηρακλής Λαλάγκας

10.00€ -10% 9.00€

Tο βιβλίο είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα-ντοκουμέντο που περιγράφει με ζωντάνια και κάθε λεπτομέρεια αυτές τις χίλιες τριακόσιες ημέρες της γερμανικής κατοχής και τον αγώνα επιβίωσης των κατοίκων της πόλης.
O συγγραφέας αναζωπυρώνει την καθημερινή ζωή μιας αντιπροσωπευτικής οικογένειας της Θεσσαλονίκης στη διάρκεια μιας από τις πιο αξιόλογες περιόδους στην ιστορία της χώρας μας. Μέσα στις σελίδες του πολλοί αναγνώστες θα ανακαλύψουν αναλογίες και ομοιότητες με δικές τους εμπειρίες. Τα φονικά αυτά χρόνια και ιδιαίτερα οι χειμώνες της υποτέλειας, του εξευτελισμού και της φτώχειας είναι πολύ σκληρά για όλους, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά.
Η αφήγηση επεκτείνεται και πέραν της Θεσσαλονίκης, όχι μόνο τοπικά αλλά και χρονικά, με αναδρομές στη βουλγάρικη ομηρία του 1917-18, την απελευθέρωση της Μακεδονίας και της Θράκης, τους πρόσφυγες της μικρασιατικής καταστροφής, τη σφαγή των Γιαννιτσών του 1944.
Το ύφος του γραψίματος -απλό και κομψό- επιτρέπει μία εύκολη και ευχάριστη ανάγνωση. Ο συγγραφέας θέλησε να διαφυλάξει τη μνήμη εκείνης της ηρωϊκής περιόδου, της Εθνικής Αντίστασης, μέσα σ` ένα ζωντανό μυθιστόρημα γεμάτο ανέκδοτα και περιπέτειες.

Ηρακλής Λαλάγκας

Ηρακλής Λαλάγκας (Συγγραφέας)

Ο Ηρακλής Λαλάγκας γεννήθηκε το 1933 στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του Ελληνο-Γαλλικού Κολλεγίου Δελασάλ. Μετά τη στρατιωτική του θητεία ξενιτεύτηκε το 1960 μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες άλλων νέων σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Βρέθηκε στην Αμερική όπου εργαζόμενος σκληρά και ταυτόχρονα παρακολουθώντας μαθήματα στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης κατόρθωσε να λάβει δύο πτυχία, το Βachelor of Science στη Λογιστική και το Master of Business Administration σε Διεθνείς Επιχειρήσεις (International Business). Εργάσθηκε ως Λογιστής και Οικονομολόγος σε διάφορες εταιρείες όχι μόνο στην Αμερική αλλά και στην Ευρώπη. Έχει δημοσιεύσει μερικά άρθρα αλλά και διηγήματα σε εφημερίδες και περιοδικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
178
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.289 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση