Πες μου μια ιστορία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πες μου μια ιστορία

Μυθιστόρημα

Jeanette Winterson

`- Πες μου μια ιστορία, Πιου.
- Ποια ιστορία, παιδί μου;
- Την ιστορία του μυστικού του Μπέιμπελ Νταρκ.
- Υπήρχε κάποια γυναίκα.
- Πάντα το ίδιο λες.
- Υπάρχει πάντα μια γυναίκα κάπου, παιδί μου· κάποια πριγκίπισσα, κάποια μάγισσα, κάποια μητριά, κάποια γοργόνα, κάποια καλή νεράιδα, ή κάποια που είναι ωραία αλλά κακιά, ή είναι ωραία και καλή.
- Είναι αυτή ολόκληρη η λίστα;
- Υπάρχει και η γυναίκα που αγαπάς.
- Ποια είναι αυτή;
- Αυτή είναι μια άλλη ιστορία.`

Χωρίς μητέρα και χωρίς μέρος για να αγκυροβολήσει, η Σίλβερ μπαίνει υπό την προστασία του αειθαλούς Πιου, φύλακα του φάρου Κέιπ Ραθ. Ο Πιου διηγείται στην Σίλβερ παλιές ιστορίες για πόθους και απάτριδες, για άρρηκτους δεσμούς και για τα λάθη που γίνονται σε κάθε ζωή. Μια ζωή, αυτή του Μπέιμπελ Νταρκ , κληρικού του δέκατου ένατου αιώνα, ξεδιπλώνεται σαν χάρτης που η Σίλβερ πρέπει ν` ακολουθήσει. Παγιδευμένη στο δικό της, ιδιαίτερο σκοτάδι, ξεκινάει μια οδύσσεια μέσα από τις ιστορίες που λέμε στον εαυτό μας, ιστορίες έρωτα και απώλειας, πάθους και πόθου, ιστορίες ατελείωτων ταξιδιών μέσα στο χώρο και τον χρόνο και για το ψυχρό τέλος των ψευδαισθήσεων που προκαλεί η προδοσία.
Το μυθιστόρημα «Πες μου μια ιστορία» είναι μια διαδρομή μέσα στα δικά μας δωμάτια που κατοικούμε κρυφά και τους φάρους στους οποίους προσπαθούμε να φτάσουμε. Η Τζάνετ Γουίντερσον είναι μία από τις εκπληκτικότερες και πιο πρωτότυπες συγγραφείς της γενιάς της.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Αργυρώ Μαντόγλου

Αργυρώ Μαντόγλου (Μεταφραστής)

Η Αργυρώ Μαντόγλου σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία, Φιλοσοφία και Κριτική Θεωρία στην Αγγλία. Κείμενά της και κριτικά σημειώματα έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες. Συνεργάζεται με το ένθετο "Βιβλιοθήκη" της "Ελευθεροτυπίας". Το "Βλέφαρα με τατουάζ" είναι το δεύτερο μυθιστόρημά της μετά από δύο ποιητικές συλλογές και έναν αριθμό μεταφράσεων. Έργα της: "Κατήχηση της Άνοιξης" (Γκοβόστης, 1992). "Γενέθλια βροχή" (Δελφίνι, 1995). "Βιρτζίνια Γουλφ cafe" (Aπόπειρα, 1999). "Βλέφαρα με τατουάζ" (Πατάκης, 2001) κ.ά.


Jeanette Winterson

Jeanette Winterson (Συγγραφέας)

H Τζινέτ Γουίντερσον γεννήθηκε στο Μάντσεστερ το 1959. Το πρώτο της βιβλίο, "Oranges Are Not the Only Fruit", κέρδισε το Βραβείο Whitbread για το καλύτερο Πρώτο Μυθιστόρημα. Ακολούθησαν άλλα οκτώ μυθιστορήματα, ανάμεσα στα οποία τα "The Passion", "Written on the Body", "The Powerbook" και "Lighthousekeeping", η συλλογή διηγημάτων "The World and Other Places", το δοκίμιο "Art Objects" και η ιστορία για παιδιά "The King of Capri". Έργα της έχουν διασκευαστεί για την τηλεόραση, τον κινηματογράφο και το θέατρο, και κυκλοφορούν σε 32 χώρες. Ζει στο Όξφορντσαϊρ και στο Λονδίνο.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
232
Διαστάσεις:
21x13
Βάρος:
0.269 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση