Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Υλικά και σχεδιασμός
(Η τέχνη και η επιστήμη επιλογής υλικών στο σχεδιασμό προϊόντων)
Συγγραφείς:   Mike Ashby, Kara Johnson,


Offer
Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του ανθρώπου είναι η επιθυμία του να φτιάχνει πράγματα· να παίρνει υλικά, να τα μορφοποιεί, να τα συνδέει και να τα κατεργάζεται, ώστε να δημιουργεί προϊόντα.
Τόσο στα πρώτα μαχαίρια από πυρόλιθο, όσο και στα πιο σύγχρονα παραδείγματα καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών, η επιλογή της μορφής γίνεται τόσο για να παρέχει λειτουργικότητα, όσο και για δημιουργεί την αισθητική και τους συσχετισμούς του προϊόντος -το πώς δηλαδή γίνεται αντιληπτό.
Τα υλικά παίζουν κεντρικό ρόλο σε αυτόν τον τομέα. Η επιλογή τους ώστε να παρέχουν τεχνική λειτουργικότητα έχει μελετηθεί καλά, ενώ οι μέθοδοι και τα εργαλεία λογισμικού για την επίτευξή της είναι ευρέως διαθέσιμα. Η επιλογή τους, όμως, ώστε να δημιουργούν την αισθητική και τους συσχετισμούς του προϊόντος είναι λιγότερο εύκολο να αναλυθεί, αν και στη σύγχρονη ανταγωνιστική αγορά αποτελεί, όπως και η λειτουργικότητα, ουσιαστικό μέρος του επιτυχημένου σχεδιασμού.
Αυτό το βιβλίο εξερευνά το ρόλο των υλικών και των διεργασιών στο σχεδιασμό των προϊόντων, και δίνει έμφαση στους τρόπους με τους οποίους μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργούν την αισθητική και τους συσχετισμούς του προϊόντος, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους το αντιλαμβανόμαστε. Οι τρόποι αυτοί υποστηρίζονται από εκατό περίπου προφίλ υλικών και διεργασιών, με έμφαση στα χαρακτηριστικά που σχετίζονται περισσότερο με το σχεδιασμό των προϊόντων.

27χ20 εκ., 368 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 624.153 (Υλικά)
Άλλα πρόσωπα: Ιωάννης Ζουμπουρτικούδης (Μεταφραστής) , Ιωάννης Ζουμπουρτικούδης (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-461-013-6
ISBN (10ψήφιο): 960-461-013-9
Βάρος: 1.234 κιλά
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
65.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

48.75
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.