Ταξίδι στη Βασιλεύουσα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ταξίδι στη Βασιλεύουσα

Ιστορικό μυθιστόρημα

Ειρήνη Κατσίπη - Σπυριδάκη

8.62€ -26% 6.38€

Τα χρόνια που αυτοκράτορας του Βυζαντίου είναι ο Θεόφιλος, οι εξωτερικοί εχθροί και τα μεγάλα εσωτερικά προβλήματα του κράτους κάνουν την κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη δύσκολη και εκρηκτική. Αυτούς τους ταραγμένους καιρούς αποφασίζουν να ταξιδέψουν στη Βασιλεύουσα τρεις νέοι από το Στρυμονικό της Μακεδονίας: ο Στέφανος Πετράς, το αρχοντόπουλο που ονειρεύεται να γίνει αξιωματικός, ο Θεόδωρος Καλομάτης, το παπαδοπαίδι που ποθεί να μελετήσει και να πλουτίσει τις γνώσεις του στις μεγάλες βιβλιοθήκες της Πόλης, και ο Αστέριος Ορφανός, που αναζητά τους γονείς και τις ρίζες της γενιάς του.

Στην Πόλη ο καθένας θα κυνηγήσει το όνειρό του και θα διαμορφώσει τη δική του αντίληψη σχετικά με το μεγάλο ζήτημα της προσκύνησης των εικόνων. Οι τρεις φίλοι θα προβληματιστούν, θα διαφωνίσουν, ίσως ακόμη και να έρθουν σε σύγκρουση. Στη συνέχεια ο καθένας θα τραβήξει το δρόμο του. Άραγε όταν ξανασυναντηθούν θα αποκατασταθεί η σχέση τους;

Ένα ιστορικό μυθιστόρημα που αναπλάθει την ατμόσφαιρα της εποχής, μια ιστορία τριών νέων και της μεγάλης φιλίας που τους ενώνει.

Σπύρος Γούσης

Σπύρος Γούσης (Εικονογράφος)

Γεννήθηκε στον Πειραιά. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως αρχιτέκτονας. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 1991. Το 1995 έκανε την πρώτη του εικονογράφηση για το βιβλίο του Ι. Δ. Ιωαννίδη "Το κορίτσι με τις δύο μητέρες". Από τότε έχει εικονογραφήσει πάνω από ογδόντα βιβλία, κυρίως λογοτεχνικά και εκπαιδευτικά, για εκδοτικούς οίκους στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Το 1997 συμμετείχε στο Artist-Illustrators Forum στο Λονδίνο. Το 2001 συμμετείχε στην έκθεση Ελλήνων εικονογράφων παιδικού βιβλίου που διοργάνωσε το Ε.ΚΕ.ΒΙ. στη Φρανκφούρτη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου. Επίσης ήταν μέλος τπς εικονογραφικής ομάδας του εκπαιδευτικού προγράμματος του ΑΘΗΝΑ 2004.


Ειρήνη Κατσίπη - Σπυριδάκη

Ειρήνη Κατσίπη - Σπυριδάκη (Συγγραφέας)

Η Ειρήνη Κατσίπη - Σπυριδάκη γεννήθηκε στη Σαντορίνη και είναι εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σπούδασε στην Αρσάκειο Παιδαγωγική Ακαδημία Ψυχικού και στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, μετεκπαιδεύτηκε στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Στο χώρο της εκπαίδευσης ασχολήθηκε ιδιαίτερα με θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και διάσωσης της πολιτιστικής κληρονομιάς. Ξεκίνησε τη συγγραφική της δραστηριότητα γράφοντας σενάρια για παιχνίδι ρόλων, ποιήματα και θεατρικά έργα για σχολικές γιορτές και παραστάσεις. Έχει πάρει μέρος σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις. Το 1999 πήρε έπαινo από τον Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός" για το ηθογραφικό μυθιστόρημά της "Οι δυο πέτρες" ενώ το 2006 και το 2007 βραβεύτηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για τα ιστορικά μυθιστορήματα "Ταξίδι στη Βασιλεύουσα" και "Στο δρόμο του ήλιου". Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο κοριτσιών.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
200
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.318 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση