Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εισαγωγή στις τεχνολογίες της πληροφορικής και των επικοινωνιών

Offer
Στην εποχή που ζούμε τα πάντα αλλάζουν με αλματώδεις ρυθμούς. Νέες τεχνολογικές εφαρμογές κάνουν καθημερινά την εμφάνισή τους, αλλάζοντας δραστικά τον τρόπο ζωής, εργασίας, επικοινωνίας, και ψυχαγωγίας μας.
Οι τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) αποτελούν αδιαμφισβήτητα έναν από τους γρηγορότερα αναπτυσσόμενους κλάδους της σύγχρονης επιστήμης. Ο σύγχρονος άνθρωπος, εφοδιασμένος με τα νέα εργαλεία που οι τεχνολογίες αυτές του παρέχουν, είναι σε θέση να δώσει λύσεις σε δύσκολα προβλήματα διαχείρισης και μετάδοσης πληροφοριών και να επιταχύνει την εκτέλεση πολλών διαδικασιών, απλών, πολύπλοκων, ή και εξειδικευμένων.
Αντικείμενο του συγκεκριμένου βιβλίου αποτελεί η παρουσίαση των βασικών αρχών της επιστήμης της Πληροφορικής, των Πληροφοριακών Συστημάτων, και των Επικοινωνιών. Απευθύνεται κυρίως σε σπουδαστές και φοιτητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, υποστηρίζοντας τη διδασκαλία βασικών εννοιών και γνώσεων που είναι απαραίτητες για την κατανόηση της επιστήμης της πληροφορικής, ενώ παράλληλα παρέχει και μία βασική περιγραφή και επισκόπηση ειδικών θεμάτων, τα οποία προσφέρουν τη γνώση κρίσιμων στοιχείων των παραπάνω αντικειμένων.
Μερικά από τα θέματα που πραγματεύεται το βιβλίο είναι και τα ακόλουθα:
- Ιστορική αναδρομή των υπολογιστικών συστημάτων
- Αριθμητικά συστήματα υπολογιστών
- Αρχιτεκτονική των υπολογιστών
- Το υλικό και το λογισμικό των υπολογιστών
- Προγραμματισμός των υπολογιστών
- Αλγόριθμοι
- Δομές δεδομένων
- Βάσεις δεδομένων
- Δίκτυα μετάδοσης δεδομένων
- Πρωτόκολλα επικοινωνίας.

24χ17 εκ., 229 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 004 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές), 005.7 (Πληροφοριακά συστήματα)
ISBN: 978-960-461-020-4
ISBN (10ψήφιο): 960-461-020-1
Βάρος: 0.445 κιλά
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
22.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Γιάννης Τσακνάκης είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών και διδάκτορας του ιδίου Τμήματος στην περιοχή της τεχνολογίας πολυμέσων. Από το 1996 είναι ερευνητής του εργαστηρίου Γραφικών, Πολυμέσων και Γεωγραφικών Συστημάτων και μέλος της Ερευνητικής Μονάδας 5 του Ερευνητικού Ακαδημαϊκού Ινστιτούτου Υπολογιστών. Από τον Ιανουάριο του 2004 διδάσκει στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Ψηφιακές Μορφές Τέχνης" του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, ενώ από τον Οκτώβριο του 2004 είναι Επιστημονικός συνεργάτης, με πλήρη προσόντα, στο Τμήμα Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Μεσολογγίου, καθώς και στο Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία του ιδίου ιδρύματος.

Ο Ανδρέας Φλώρος έλαβε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Τεχνολογίας Υπολογιστών και το διδακτορικό δίπλωμα στην περιοχή της ψηφιακής τεχνολογίας του ήχου από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών το 1996 και το 2001, αντίστοιχα. Έχει εργασθεί ως αρχιμηχανικός συστημάτων ασύρματων δικτύων, συμμετέχοντας σε επιτροπές διαμόρφωσης προτύπων του οργανισμού ΙΕΕΕ, ενώ παράλληλα υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα πάνω σε τεχνολογίες αιχμής. Από το Σεπτέμβριο του 2005 είναι διδάσκων του Τμήματος Πληροφορικής και Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, ενώ διδάσκει και στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Τέχνες και Τεχνολογίες του Ήχου" του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ιδίου Πανεπιστημίου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.