Η διαθήκη ενός κατώτερου Θεού
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η διαθήκη ενός κατώτερου Θεού

Ηλίας Φούκης

21.20€ -10% 19.08€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789608372221

  • Κατηγορίες:

    Ποίηση , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2006

  • Εκδότης

    Το Ροδακιό

[...] Η ανάγνωση των ποιημάτων του Φούκη με άφησε άφωνο. Ήμουν, εξάλλου, απροετοίμαστος για μια τέτοια ποίηση. Αυτός ο νέος, ανοιχτός, κεφάτος άνθρωπος, στην καθημερινή τριβή, έδειχνε ένα απροσδόκητα φιλοσοφημένο και βαθιά απελπισμένο ποιητικό πρόσωπο. Δεν μπορούσα να διακρίνω που ήταν το αληθινό του πρόσωπο και ποιο το προσωπείο. [...]
Εκείνο που εκπλήσσει σ` αυτή την Λόγια ποίηση είναι η βαθιά επικοινωνία με δυο από τις ανεξάντλητες πηγές άντλησης συμβόλων και μοτίβων, την Γραφή και την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία, θρησκεία και ποίηση.
Δεν είναι εύκολη η ποίηση του Φούκη, δεν καταναλώνεται και δεν λειτουργεί συναισθηματικά. Είναι κατ` εξοχήν διανοούμενη και αναστοχαστική. Ενώ νιώθεις πως ο πυρήνας της είναι δοκιμιακός και φιλοσοφικός, πως το έναυσμα της έμπνευσης είναι ιδέες κι όχι λέξεις ή ήχοι, ξεφυτρώνει απροσδιόριστα ένας στίχος, μια υπερρεαλιστική εικόνα και μια πρωτότυπη μεταφυσική σύζευξη εννοιών που ανατρέπουν τη λογική ροή και προτείνουν αλλαγή πορείας που όμως οδηγεί σε χαώδη βάραθρα. [...] (από τον πρόλογο του Κώστα Γεωργουσόπουλου)

Ηλίας Φούκης

Ηλίας Φούκης (Συγγραφέας)

Ο Ηλίας Φούκης γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου 1969 και κατάγεται από το χωριό Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου Ιωαννίνων. Γράφει από το 1988, έχει δημοσιεύσει αρκετά ποιήματα σε εφημερίδες και άλλα έχουν μεταδοθεί από ραδιοφωνικούς σταθμούς. Το 1999 βραβεύτηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος και Ποίησης για τα 80 χρόνια από την Ίδρυση της ΓΣΕΕ. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως εργολάβος - επισκευαστής. "Η Διαθήκη ενός κατώτερου Θεού" είναι η πρώτη του ποιητική συλλογή.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
179
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.469 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση