Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ιστορικαί μελέται
(Περί αποικήσεως του Μεσαχώρου (Ορτάκιοϊ) εν τω Βοσπόρω, και ανεγέρσεως του ιερού ναού του Αγίου Φωκά και ολίγα περί των συγκατοίκων ημών Τούρκων, Εβραίων, Αρμενίων και Αρμενοκαθολικών)
Συγγραφέας:   Γεώργιος Ι. Τσαπακές


Ιστορικαί μελέται
Είναι γνωστό, ότι ένας μεγάλος αριθμός από μελέτες και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε θέματα, πρόσωπα και ιδρύματα της καθ΄ ημάς Ανατολής, που κυκλοφόρησαν σε περιοδικά ή σε τόμους, τον ιθ΄ και το κ΄ αιώνα, εξαντλημένα πλέον στην αγορά του βιβλίου, λανθάνουν ως αθησαύριστα.
Η Εταιρεία Μελέτης της καθ΄ ημάς Ανατολής έχει επισημάνει τη σημασία των δημοσιευμάτων αυτών, για τη μελέτη της ιστορίας του ελληνισμού της καθ΄ ημάς Ανατολής και έχει περιλάβει την έκδοσή τους συμπληρωμένη, με περίληψη σε μια γλώσσα ευρωπαϊκή, και πίνακα ονομάτων και πραγμάτων, ώστε να είναι αυτή χρηστική, στους προγραμματικούς της στόχους.
Πρώτο, στη νέα σειρά, το έργο του Γεωργίου Ι. Τσαπακέ, "Ιστορικαί Μελέται περί Μεσαχώρου", που εκδόθηκε στην Πόλη το 1956. Η επανέκδοση αποτελεί και συμμετοχή της Εταιρείας στο εορτασμό της εκατοστής πεντηκοστής επετείου από την ανέγερση του ναού του Αγίου Φωκά στην Κοινότητα Μεσαχώρου ή Μεσοχωρίου (Ortakoy) της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως. [...]
(από τα προλεγόμενα του βιβλίου)

24χ17 εκ., 274 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Τα Λανθάνοντα
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 938.99 (Ελληνισμός), 900 (Ιστορία)
ISBN: 978-960-88703-6-9
ISBN (10ψήφιο): 960-88703-6-4
Βάρος: 0.604 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
21.30
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.96
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.