Η Ελβετία, ο χρυσός και οι νεκροί
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η Ελβετία, ο χρυσός και οι νεκροί

Jean Ziegler

20.14€ -33% 13.49€

Όταν ο πόλεμος τελείωσε, οι ελβετικές τράπεζες αρνήθηκαν να επιστρέψουν στους κληρονόμους των θυμάτων του Ολοκαυτώματος τις περιουσίες που αυτοί δικαιούντο. Ο καθηγητής Ziegler παρουσιάζει το γεγονός αυτό στο νέο του βιβλίο και το καταδικάζει ως μέγα ηθικό στίγμα και μελανή σελίδα της ελβετικής Ιστορίας. Πολλές ερμηνείες έχουν δοθεί στον ναζισμό από διάφορες σκοπιές. Ο Ziegler δίνει την δική του, πρωτότυπη εκδοχή: χαρακτηρίζει το ναζιστικό κόμμα και το ναζιστικό καθεστώς συμμορία ληστών του κοινού ποινικού δικαίου, αναδεικνύει δε την λεηλασία των κατακτημένων χωρών και την κλοπή των περιουσιών των Εβραίων και των άλλων θυμάτων του ναζισμού ως κεντρικής σημασίας χαρακτηριστικό της ναζιστικής λαίλαπας. Αναφέρεται λεπτομερειακά και πάντα τεκμηριωμένα στην πολύ ενδιαφέρουσα και σχετικά άγνωστη οικονομική ιστορία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, παρουσιάζει άγνωστες σελίδες του και φιλοτεχνεί με ψυχαναλυτική δεξιοτεχνία τα πορτραίτα των πρωταγωνιστών του άγριου οικονομικού πολέμου που εκτυλίχθηκε στο περιθώριο της μεγάλης ανθρωποσφαγής.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μελέτης Η. Μελετόπουλος

Μελέτης Η. Μελετόπουλος (Μεταφραστής)

Ο Μελέτης Η. Μελετόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, όπου έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών. Από το 1987 διευθύνει την επιστημονική επιθεώρηση "Νέα Κοινωνιολογία". Διδάσκει στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και σε άλλες σχολές της ανώτατης και της μέσης εκπαίδευσης. Έχει δημοσιεύσει πολλές μελέτες, μεταφράσεις κ.ά. και έχει συγγράψει την μελέτη "Ιδεολογία του δεξιού κράτους" (εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα, 1993) και την πολιτική συλλογή "Ο δράκος" (Αθήνα, 1988).

Jean Ziegler

Jean Ziegler (Συγγραφέας)

Ο Ζαν Ζιγκλέρ γεννήθηκε στη Βέρνη της Ελβετίας το 1934. Είναι Ομότιμος Καθηγητής της Κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο της Γενεύης. Επί δεκαετίες βουλευτής στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Ελβετίας. Σήμερα ειδικός σύμβουλος για θέματα Τρίτου Κόσμου στον ΟΗΕ. Συγγραφέας πολλών μαχητικών βιβλίων, που έγιναν best sellers σε πολλές γλώσσες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
422
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.56 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση