Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Συγχωνεύσεις και εξαγορές
Συγγραφέας:   Δημήτριος Α. Κυριαζής


Συγχωνεύσεις και εξαγορές
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μία πρώτη προσπάθεια να καλύψει το κενό που υπάρχει στην ελληνική βιβλιογραφία όσον αφορά στη δραστηριότητα των Συγχωνεύσεων και Εξαγορών (Σ&Ε). Καλύπτει τις βασικές έννοιες των Σ&Ε, εξετάζει τις διάφορες επιστημονικές θεωρίες εξήγησής τους με μία ταυτόχρονη επισκόπηση των ευρημάτων της διεθνούς ακαδημαϊκής εμπειρικής έρευνας σχετικά με την οικονομική αποτελεσματικότητά τους. Μία ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στις τεχνικές αποτίμησης επιχειρήσεων που συνιστούν η χρηματοοικονομική θεωρία και η διεθνής επιχειρηματική πρακτική. Παράλληλα, το βιβλίο εξετάζει ορισμένα θέματα, όπως οι διάφορες στρατηγικές εξαγοράς και αμύνης εκ μέρους των εμπλεκομένων επιχειρήσεων, ο τρόπος πληρωμής και το φαινόμενο της αραίωσης των κερδών ανά μετοχή στην περίπτωση της ανταλλαγής μετοχών, καθώς και ορισμένα θέματα λογιστικού χειρισμού (I.F.R.S. 3) και ελληνικού νομικού πλαισίου.
Το παρόν βιβλίο απευθύνεται κατά πρώτον στους φοιτητές Χρηματοοικονομικών Τμημάτων και κατά δεύτερον σε Στελέχη Επιχειρήσεων που επιθυμούν να αποκτήσουν μία γνώση των ανωτέρω θεμάτων.

250 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 332 (Χρηματοοικονομική)
ISBN: 978-960-89374-2-0
ISBN (10ψήφιο): 960-89374-2-6
Βάρος: 0.4 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
29.56
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

26.31
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Κυριαζής, Δημήτριος Α.
O Δημήτριος Κυριαζής (PhD από το City University, London) είναι Λέκτορας του Τμήματος Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Το πρώτο του πτυχίο το έλαβε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (με ειδίκευση στη Λογιστική) και τον μεταπτυχιακό του τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.) από το Aberystwyth, University of Wales. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στο ευρύτερο χώρο της Χρηματοοικονομικής επιστήμης με μία έμφαση στη δραστηριότητα των Συγχωνεύσεων & Εξαγορών, όπως και σε θέματα διερεύνησης της αποτελεσματικό-τητας των αγορών και των σχετικών επενδυτικών στρατηγικών υπό καθεστώς ασύμμετρης πληροφόρησης, Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, όπως : Journal of Business Finance & Accounting, Strategic Management Journal, European Financial Management, International Journal of Economics of Business, κ.α. Στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς διδάσκει μαθήματα που άπτονται των Συγχωνεύσεων & Εξαγορών και της Στρατηγικής των Επιχειρήσεων σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, καθώς και έχει την εποπτεία ενός μεγάλου αριθμού ερευνητικών εργασιών μεταπτυχιακών φοιτητών. Διετέλεσε στο παρελθόν επιστημονικός ερευνητής του καθηγητού κ. Κων/νου Γραμμένου στο τμήμα International Centre for Shipping, Trade & Finance του City University Business School. Στη συνέχεια απέκτησε εργασιακή εμπειρία τεσσάρων ετών στον ιδιωτικό τομέα (στην τράπεζα Alpha Bank), ως στέλεχος αρχικά και κατόπιν ως προϊστάμενος τμήματος χρηματοοικονομικής ανάλυσης ασχολούμενος ιδιαιτέρως με ζητήματα αποτιμήσεως επιχειρήσεων και Συγχωνεύσεων & Εξαγορών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.