Το αγόρι που ζωγράφιζε πουλιά
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το αγόρι που ζωγράφιζε πουλιά

Γεωργία Γαλανοπούλου

5.57€ -24% 4.23€

Όλα ξεκίνησαν και τέλειωσαν στη μεγάλη και όμορφη χώρα που κυβερνούσε εκείνος ο πανίσχυρος και πάνσοφος αυτοκράτορας. Κι ήτανε, λέει, η ψυχή του αυτοκράτορα μοιρασμένη σε δυο αϊτούς. Ο ένας, παντοδύναμος, κρατούσε τη δύναμή του. Ο άλλος, πάνσοφος, κρατούσε τη σοφία του. Όσο ήτανε οι δυο τους μονιασμένοι, ο αυτοκράτορας διοικούσε με σύνεση τη χώρα. Από τη μαύρη εκείνη ώρα, όμως, που μπήκε η διχόνοια ανάμεσά τους, οι δυο αϊτοί άρχισαν να τσακώνονται για το ποιος θα επικρατήσει. Μέρες και νύχτες μάλωναν, μήνες ολόκληρους λογομαχούσαν. Στο τέλος, ο παντοδύναμος αϊτός νίκησε τον πάνσοφο και τον έδιωξε από την ψυχή του αυτοκράτορα. Κι ενώ συμβαίνουν όλ` αυτά, ένα αγόρι, το αγόρι που γύρευε την αλήθεια στα μάτια των πουλιών και τη ζωντάνευε στις ζωγραφιές του, παίρνει εντολή από τον αυτοκράτορα να του κάνει το πορτρέτο. Και τότε. . . αρχίζει η περιπέτεια!


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Έκτορας Αποστολόπουλος

Έκτορας Αποστολόπουλος (Εικονογράφος)

Ο Έκτορας Αποστολόπουλος ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία Κινηματογράφου και Αγγλική Λογοτεχνία στην Αγγλία, όπου και έκανε ένα μεταπτυχιακό στο σενάριο. Έχει γυρίσει τη μικρού μήκους ταινία Phineas Purfitt, έχει εργαστεί ως εικονογράφος και έχει τη στήλη "Feathers" στο ένθετο "Εννέα" της εφημ. Ελευθεροτυπία. Ο "Χνουδωτός απεσταλμένος" είναι το πρώτο του βιβλίο.

Γεωργία Γαλανοπούλου

Γεωργία Γαλανοπούλου (Συγγραφέας)

Η Γεωργία Γαλανοπούλου γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Σπούδασε συγκριτική λογοτεχνία στο Scripps College των Ηνωμένων Πολιτειών και ειδικεύτηκε στη λογοτεχνία του Ευρωπαϊκού Μεσαίωνα. Συνέχισε τις σπουδές της στο Columbia University, στο UCLA και στο University of Southern California, όπου και δίδαξε λογοτεχνία. Εργάστηκε πάνω από είκοσι χρόνια στο Τμήμα Δημοσίων Υποθέσεων της Αμερικανικής Πρεσβείας με αντικείμενο την πολιτιστική διπλωματία. Παράλληλα, ασχολήθηκε με τη μετάφραση, τη βιβλιοκριτική και τη συγγραφή. Έργα της είναι: "Η Πριγκίπισσα Μπέρτα" (Δελφίνι 1996, Πατάκης 2003, 2012), "Μπέογουλφ" (Δελφίνι 1996, Πατάκης 2003, 2012), "Η μαγική κάπα του Άλμπεριχ" (Πατάκης 1998), "Το γράμμα του Ιάσονα" (Παπαδόπουλος 2001), "Το αγόρι που ζωγράφιζε πουλιά" (Πατάκης 2007), "Ο Βόρακας, ο κόρακας και η σονάτα της Φανής" (Πατάκης 2015). Το 2017 τιμήθηκε με το Βραβείο "Πηνελόπης Δέλτα" Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου που απονέμεται σε συγγραφέα παιδικού βιβλίου για το σύνολο του έργου του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
56
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.11 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση