Το κατόρθωμα του Δάκρυ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το κατόρθωμα του Δάκρυ

Αθηνά Μπίνιου

11.16€ -24% 8.48€

Από ένα θαύμα αγάπης γεννήθηκε ο Δάκρυς. . . Πράματα και θάματα ηρωικά κατορθώνει. Δείχνει μέχρι που μπορεί να φτάσει η δύναμη της αγάπης για τα αδέρφια. Ας τον ακολουθήσουμε στις περιπέτειές του, στις δυσκολίες του αλλά και στο θάρρος που χρειάζεται για να ζήσουμε ελεύθεροι. Ένα παλιό παραμύθι και πολύ καινούριο και παντοτινό. . .


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Έφη Λαδά

Έφη Λαδά (Εικονογράφος)

Η Έφη Λαδά γεννήθηκε στην Κλειτορία Αχαΐας στις 23-11-1959. Σπούδασε το σχέδιο και το χρώμα στο Εργαστήρι του ζωγράφου Γιώργου Βογιατζή. Έλαβε μέρος σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής. Το παιδικό βιβλίο όμως ήταν αυτό που την ενδιέφερε περισσότερο και από το 1991 και μετά ασχολείται αποκλειστικά με αυτό. Έχει κάνει εικονογράφηση για πάνω από 40 βιβλία. Το 1998 έλαβε μέρος, σαν εικονογράφος, στη 15η Mostra internationale d΄ illustrazione per l΄ infanzia στο Sarmede της Ιταλίας. Το 2004 έλαβε μέρος στη Διεθνή Έκθεση Παιδικού Βιβλίου στη Bologna. Το 2005 πραγματοποίησε έκθεση ζωγραφικής στην Τεχνόπολη με τίτλο "Παραμυθοπινελιές, Μια φορά κι έναν καιρό στην Αθήνα", και τον ίδιο χρόνο έκανε τη σκηνογραφία για τη μουσική παράσταση του ιρλανδέζικου παραμυθιού "Ο κούκος των Χριστουγέννων" που ανέβηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Το βιβλίο της "Τα γενέθλια της Ινφάντα" (εκδ. Πατάκη) μεταφράστηκε στα ιταλικά και στα κορεατικά. Το 2006 το βιβλίο της "Κυριακές στο πάρκο" προτάθηκε για το Κρατικό Βραβείο.


Αθηνά Μπίνιου

Αθηνά Μπίνιου (Συγγραφέας)

Η Αθηνά Μπίνιου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αλλά κατάγεται από τη Μάνη. Μικρό κορίτσι έφυγε με τους γονείς της για τη Βραζιλία. Εκεί έζησε πολλά χρόνια, σπούδασε χημικός βιομηχανίας, εργάστηκε και δημιούργησε οικογένεια με τρία παιδιά. Συνέβαλε με αγάπη στην ανάπτυξη της ελληνικής παροικίας. Έπειτα από πολλά ταξίδι, γνώρισε ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο. Τώρα ζει στην Αθήνα ή στο Δόκανο του Παρνασσού ή σε κάποιο νησί και της αρέσει να διαβάζει και να γράφει παραμύθια για μικρούς και μεγάλους. Μέσα από δοκιμασίες αυτογνωσίας, εκφράζει γνώσεις και συναισθήματα που έχουν για στόχο να μοιραστεί με όλους αυτά που βίωσε. Κυρίως, να δείξει τις φυσικές ομορφιές, τον πολιτισμό και τις αξίες της Λατινικής Αμερικής.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
34
Διαστάσεις:
29x24
Βάρος:
0.468 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση