Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οι θεσμοί της Φραγκοκρατίας
(Η λατινική αυτοκρατορία της Κωνσταντινουπόλεως και το λατινικό βασίλειο της Θεσσαλονίκης)
Συγγραφέας:   Benjamin Hendrickx


Οι θεσμοί της Φραγκοκρατίας
O Benjamin Hendrickx επιφανής μεσαιωνολόγος, βυζαντινολόγος, με πολύχρονη επιστημονική ερευνητική θητεία στο Βέλγιο, στην Ελλάδα και, κυρίως, στη Νότια Αφρική θεωρείται διεθνώς εκ των αυθεντιών σε θέματα γύρω από τη μελέτη των πηγών, των θεσμών, των εγγράφων και άλλων ιστορικων ζητημάτων που σχετίζονται με την Αυτοκρατορία της "Ρωμανίας", μαζί με τους παλαιότερους Ernst Gerald Jean Longnon και Robert Lee Wolff καθώς και τον σύγχρονο Antonio Carile.
Τα σχετικά με τη Λατινική Αυτοκρατορία της Κωνσταντινουπόλεως δημοσιεύματά του έχουν κατ΄ επανάληψη χρησιμοποιηθεί ως βασικά βοηθήματα σε πληθώρα βιβλίων, μελετών και άρθρων που σχετίζονται με παρεμφερή ιστορικά θέματα, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με άλλα δημοσιεύματα του, που χρησιμοποιούνται και αναφέρονται εκτενώς στη διεθνή βιβλιογραφία.
Οι ποικίλες περί της Λατινικής Αυτοκρατορίας της Κωνσταντινουπόλεως συμβολές του καλύπτουν με άκρα επιστημοσύνη και εμβριθή τεκμηρίωση ένα σημαντικό κεφάλαιο της μεσαιωνικής περιόδου, που σχετίζεται άμεσα με τη μεσαιωνική ελληνική ιστορία: τους πολιτικοστρατιωτικούς θεσμούς της πρώιμης Λατινοκρατίας στην Ελλάδα.

Στον τόμο αυτό με την επανέκδοση της πρώτης εκτενούς μελέτης, που παραμένει βασικό έργο παραπομπής πάνω από 35 χρόνια μετά την α΄ έκδοσή της (1970), αλλά και των υπόλοιπων συμβολών που ακολουθούν, ο ερευνητής της πρώιμης Λατινοκρατίας του Βυζαντίου έχει τώρα στη διάθεση του ένα πολύτιμο βοήθημα, που κατά τη γνώμη μας θα μπορούσε να θεωρηθεί "thesaurus bibliographicus".

Αλέξιος Γ. Κ. Σαββίδης

24χ17 εκ., 404 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 938.37 (Ελλάς - Ιστορία - Φραγκοκρατία)
ISBN: 978-960-6713-13-2
ISBN (10ψήφιο): 960-6713-13-Χ
Βάρος: 0.841 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
34.08
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

30.33
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Benjamin Hendrickx, Μ.Α. (Louvain), Δρ Φ. (Θεσσαλονίκη), καθηγητής Ελληνικής Ιστορίας και διευθυντής του Τμήματος Ελληνικών και Λατινικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Γιοχάνεσμπουργκ (Νότια Αφρική), είναι επιμελητής έκδοσης του επιστημονικού περιοδικού "Εκκλησιαστικός Φάρος" (Αλεξάνδρεια/Γιοχάνεσμπουργκ), διευθυντής του Ινστιτούτου Αφρικανο-Ελληνικών Σπουδών (Γιοχάνεσμπουργκ), πρόεδρος των Ελληνικών Αρχείων της Νότιας Αφρικής και αντιπρόεδρος της Ένωσης Πατερικών και Βυζαντινών Σπουδών στη Νότια Αφρική. Ειδικεύεται στην ιστορία της Φραγκοκρατίας στην Ελλάδα, ενώ κατά τα τελευταία χρόνια έχει δώσει ώθηση στην έρευνα των ελληνο-αφρικανικών (υπο-σαχάρειων) σχέσεων με ειδική αναφορά στον Μεσαίωνα και στα Αφρικανό- Βυζαντινά. Έχει λάβει διεθνή βραβεία και χορηγίες μεταξύ των οποίων το Βελγικό Βραβείο Christoffel Plantin, το Χρυσό Σταυρό (α΄ κατηγορία) του Αγίου Μάρκου (Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας) και χορηγία από το Ίδρυμα Α.Σ. Ωνάση (α΄ Τάξεως). Εκτός από τα βιβλία και τα άρθρα του, έχει επίσης συμβάλλει με λήμματα στο Εγκυκλοπαιδικό Προσωπογραφικό Λεξικό Βυζαντινής Ιστορίας και Πολιτισμού (Αθήνα), στο Λεξικό της Βυζαντινής Πελοποννήσου (Αθήνα) και στο Lexikon der Byzantinistik (Άμστερνταμ). Κατόπιν αξιολόγησης του επιστημονικού του έργου από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών Νότιας Αφρικής, έχει αναγνωριστεί ως ερευνητής διεθνούς κύρους και ως αυθεντία στον τομέα του.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.