Γνωρίζοντας τον νου και τον εγκέφαλο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Γνωρίζοντας τον νου και τον εγκέφαλο

Oscar Zarate

Angus Gellatly

25.36€ -4% 24.35€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789603944638

  • Κατηγορίες:

    Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2007

  • Εκδότης

    Παρισιάνου Α.Ε.

Το βιβλίο "Γνωρίζοντας το νου και τον εγκέφαλο" πραγματεύεται ένα βαθυστόχαστο και μυστήριο παζλ: με ποιο τρόπο ο βιολογικός ιστός που απαρτίζει τον εγκέφαλο, γεννά τις δραστηριότητες που στην καθημερινή γλώσσα αποκαλούμε "νου" ή "μυαλό". Πώς είναι δυνατό ενάμιση περίπου κιλό ηλεκτρικού σφουγγαριού στοιβαγμένο στο πάνω μέρος του κεφαλιού, να μας επιτρέπει να βιώνουμε τη γοητεία μαγεία ενός ηλιοβασιλέματος και ξαφνικά να μας θυμίζει ότι ξεχάσουμε να κάτι απλό και καθημερινό, όπως τα ψώνια του σούπερ μάρκετ. Στις σελίδες αυτού του βιβλίου αναφέρεται η άποψη της επιστήμης για τον προγραμματισμό και τις δραστηριότητες, τη μνήμη, την προσοχή, τα συναισθήματα και την όραση. Ανιχνεύει την ιστορική ανάπτυξη ιδεών γύρω από τον εγκέφαλο και τη λειτουργία του από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Μέσω ενός ξεκάθαρου συνδυασμού λέξεων και εικόνων, ο συγγραφέας προσκαλεί τον αναγνώστη να δει με άλλο μάτι στη φύση του "νου", της συνειδητότητας του "εγώ" και της προσωπικής μας ταυτότητας.
Δαμιανός Ε. Σακάς

Δαμιανός Ε. Σακάς (Επιμέλεια)

Ο Δαμιανός Ε. Σακάς γεννήθηκε στον Πειραιά. Είναι απόφοιτος της Ιωνιδείου σχολής και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας στο Πολεμικό Ναυτικό (1979-1981) και της ιατρικής υπηρεσίας υπαίθρου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης (1981-1982), ειδικεύτηκε στη vευρολογία στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο και στη νευροχειρουργική στο Θεραπευτήριο Ευαγγελισμός (1982-1986). Από το 1986 ως το 2000 εργάστηκε σε μεγάλα νοσοκομεία και πανεπιστήμια του εξωτερικού. Το 2000 ανέλαβε τη θέση του καθηγητή νευροχειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και του διευθυντή της νευροχειρουργικής κλινικής του Θεραπευτηρίου Ευαγγελισμός. Πέρα από την παραδοσιακή νευροχειρουργική των τραυμάτων, όγκων και αγγειακών παθήσεων, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του είναι η λειτουργική νευροχειρουργική και η χειρουργική νευροτροποίηση με επικέντρωση στη θεραπεία βαρέων φαρμακοανθεκτικών διαταραχών, όπως η επιληψία, οι διαταραχές κινητικότητας και τα σύνδρομα χρόνιου πόνου, με χρήση εμφυτεύσιμων ηλεκτρονικών μικροεπεξεργαστών. Είναι μέλος της εκδοτικής επιτροπής του περιοδικού Neuromodulation, που παρουσιάζει τις εξελίξεις στη νευροτροποίηση και στον ευρύτερο χώρο σύγκλισης ιατροβιολογίας, πληροφορικής και τεχνολογιών μικροσυστημάτων με σκοπό την υποκατάσταση των βλαβέντων τμημάτων του νευρικού συστήματος με τεχνητά ηλεκτρονικά μικροσυστήματα. Είναι πρόεδρος της επιτροπής χειρουργικής νευροτροποίησης της παγκόσμιας νευροχειρουργικής εταιρείας, η οποία εποπτεύει τη σωστή χρήση εμφυτεύσιμων ηλεκτρονικών μικροσυσκευών για τη θεραπεία των διαταραχών του νευρικού συστήματος. Συμμετέχει στο Δ.Σ. της International Neuromodulation Society και της European Society for Stereotactic and Functional Neurosurgery. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων στη διεθνή βιβλιογραφία και συμμετάσχει σε εκδοτικές επιτροπές και κριτική επιμέλεια άρθρων πολλών περιοδικών, όπως το Yearbook of Neurology and Neurosurgery, το Yearbook of Medicine, Neurosurgical Review και Acta Neurochirurgica.

Oscar Zarate (Συγγραφέας)

Ο Oscar Zarate έχει εικονογραφήσει εισηγητικούς οδηγούς για τον Φρόιντ, τον Stephen Hawking, τον Λένιν, τη Μαφία, τον Μακιαβέλι, την Κβαντική θεωρία, τον Νου και εγκέφαλο και την Melanie Klein. Επίσης έχει δημιουργήσει πολλά διακεκριμένα μυθιστορήματα με γραφικά, μεταξύ των οποίων το "A Small Killing", το οποίο κέρδισε το βραβείο "Will Eisner" για το καλύτερο μυθιστόρημα με γραφικά το 1994 και έχει εκδώσει το "It΄s Dark in London", μία συλλογή από ιστορίες γραφικών που δημοσιεύτηκε το 1996.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Angus Gellatly (Συγγραφέας)

Ο Angus Gellatly είναι προσωρινά επικεφαλής του τμήματος ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Keele. Ερευνά την οπτική αντίληψη και την γνώση και συνηθίζει να γράψει ιστορίες φαντασίας, όποτε βρίσκει χρόνο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
175
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.291 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση