Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
A Regional Analysis of Declared Incomes in Greece

A Regional Analysis of Declared Incomes in Greece
Η παρούσα μελέτη πραγματεύεται το θέμα της χωρικής κατανομής του εισοδήματος ξεφεύγοντας από το σύνηθες σχήμα των νομών ή διοικητικών περιφερειών. Επί τούτου, προβαίνει στην χωρική απεικόνιση των τοπικών εισοδηματικών στοιχείων της χώρας σε επίπεδο 895 δήμων/κοινοτήτων και ταχυδρομικών τομέων. Στη συνέχεια επιχειρείται η οικονομετρική ανάλυση των μέσων δηλωθέντων τοπικών εισοδημάτων η οποία επιτρέπει:
- την απομόνωση των επιδράσεων των χωρικών ιδιαιτεροτήτων από δημογραφικά και
άλλα χαρακτηριστικά (λ.χ., την πληθυσμιακή πυκνότητα, τη δημογραφική και εκπαι-
δευτική σύνθεση του πληθυσμού, την απασχόλησή του, την ύπαρξη αλλοδαπών κ.ά.),
και
- τη συγκριτική μελέτη εναλλακτικών χωρικών ομαδοποιήσεων (συμπεριλαμβανομένης της εξειδικεύσεως που βασίζεται στην ισχύουσα περιφερειακή οργάνωση της Ελλάδος).
Πιο συγκεκριμένα, εξετάζεται η χωρική κατανομή του εισοδήματος φυσικών προσώπων στην Ελλάδα με τη βοήθεια δύο πηγών τοπικών στοιχείων διαφορετικής προέλευσης: των δημογραφικών της απογραφής του 2001, και των εισοδηματικών του 2002 που αφορούν στα δηλωθέντα εισοδήματα του προηγουμένου έτους. Είναι ίσως η πρώτη φορά που οι πηγές αυτές συνδυάζονται και αξιοποιούνται με τον τρόπο αυτό, με αντικειμενικό σκοπό να συμβάλλουν στην καλύτερη κατανόηση του περιφερειακού προβλήματος της χώρας. [...]


Σημείωση: Bραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το βραβείο του Ιδρύματος Καθηγητού Πανεπιστημίου Χαραλάμπους Γ. Σεπεντζή ως η "καλύτερη επιστημονική μελέτη με αντικείμενο την οικονομική επιστήμη", που δημοσιεύτηκε από 1-1-2005 έως 31-12-2007.

25χ16 εκ., 118 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Studies
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 338.9 (Περιφερειακός προγραμματισμός), 330.495 (Οικονομία - Ελλάς)
ISBN: 978-960-341-064-5
ISBN (10ψήφιο): 960-341-064-0
Βάρος: 0.256 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
20.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.80
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.