Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ηθολογία ζώων
(Μια πρακτική προσέγγιση)

Ηθολογία ζώων
Η νέα βελτιωμένη έκδοση του παρόντος πονήματος ("Ηθολογία Ζώων: Μια πρακτική προσέγγιση"). περιλαμβάνει συνολικά 24 πρωτότυπες ασκήσεις, από τις οποίες έξι εισάγονται για πρώτη φορά. Όλες οι ασκήσεις έχουν εφαρμοστεί με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Απώτερος στόχος του εγχειρήματος αυτού είναι να ενταχθεί ο φοιτητής των Τμημάτων Βιολογίας και άλλων συναφών επιστημών, στην επιστήμη της συμπεριφοράς των ζώων με απλά παραδείγματα, τα οποία δεν απαιτούν ιδιαίτερο κόστος. Οι ασκήσεις διακρίνονται σε τρεις βασικές θεματικές ενότητες. Σε κάθε ενότητα δίνεται ένα εισαγωγικό σημείωμα, που στοχεύει στην παρουσίαση του θεωρητικού πλαισίου στο οποίο αυτές εντάσσονται. Επιπλέον περιλαμβάνει δυο παραρτήματα. Το πρώτο αποτελεί μια εισαγωγή στις μεθόδους στατιστικής ανάλυσης που συνήθως χρησιμοποιούνται στις βιοεπιστήμες. Πρόκειται για μια πρακτική προσέγγιση της στατιστικής με απλά παραδείγματα και βασικές έννοιες. Στο δεύτερο παράρτημα, δίνονται χρήσιμες οδηγίες για τη συγγραφή μιας επιστημονικής εργασίας. Η προσπάθεια αυτή ελπίσουμε να συμπληρώσει, σε κάποιο βαθμό, το κενό που παρατηρείται στην ελληνική βιβλιογραφία σχετικά με την επιστήμη της Ηθολογίας Ζώων.

24χ17 εκ., 263 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 590 (Ζωολογία)
ISBN: 978-960-12-1581-5
ISBN (10ψήφιο): 960-12-1581-6
Βάρος: 0.562 κιλά
Εκδότης: University Studio Press
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
20.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.80
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Βασίλης Γκούτνερ είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στον Τομέα Ζωολογίας, του Τμήματος Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών. Το ερευνητικό του αντικείμενο είναι κυρίως τα πτηνά με έμφαση στην οικολογία αναπαραγωγής και διατροφής τους καθώς και το ρόλο τους ως βιοδεικτών. Διδάσκει στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών τα μαθήματα "Μορφολογία και Συστηματική Χορδωτών", "Ηθολογία Ζώων" και "Ορνιθολογία" και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Βιολογίας τόσο στην κατεύθυνση Υδροβιολογία - Υδατοκαλλιέργειες όσο και της Περιβαλλοντικής Βιολογίας, θέματα που αφορούν στη σπουδαιότητα των πτηνών ως βιοδεικτών στα υδάτινα και υγροτοπικά οικοσυστήματα.

Η Αλεξάνδρα Στάικου είναι επίκουρη καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στον Τομέα Ζωολογίας, του Τμήματος Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών. Το κύριο μέρος της ερευνητικής της δραστηριότητας αφορά στη βιολογία, οικοφυσιολογία και συμπεριφορά των χερσαίων γαστεροπόδων και ιδιαίτερα στη συμπεριφορά της αναπαραγωγής τους. Διδάσκει στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Βιολογίας τα μαθήματα "Μορφολογία και Συστηματική Χορδωτών" και "Ηθολογία Ζώων". Συμμετέχει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του ίδιου τμήματος με διαλέξεις σε θέματα βιολογίας μαλακίων και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Ο Χιντήρογλου Χαρίτων είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στον τομέα Ζωολογίας του τμήματος Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών. Το κύριο μέρος της ερευνητικής του δραστηριότητας αφορά την θαλάσσια βιολογία, θαλάσσια οικολογία και ζωογεωγραφία και οικολογία της συμπεριφοράς των ζώων. Διδάσκει στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του τμήματος βιολογίας, γενική ζωολογία, ηθολογία ζώων και θαλάσσια βιολογία.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.