Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η γερμανική κατοχή και η αντίσταση στη επαρχία του Κισάμου 1941-1945
(Φιλοσοφία του πολέμου. Ανταγωνισμός Μ. Δυνάμεων)

Η γερμανική κατοχή και η αντίσταση στη επαρχία του Κισάμου 1941-1945

Προ πενταετίας τέθηκε στην διάθεση του αναγνωστικού κοινού ο Α΄ τόμος της Ιστορίας της Κισάμου, ο οποίος καλύπτει μια μακρά χρονολογική περίοδο (ΙΙ25π.χ.-Ι922 μ. χ.).
Σήμερα, με την προσπάθεια Και με δαπάνες του Ιδρύματος Κισαμικών Μελετών κυκλοφορείται ο Β΄ τόμος της ιστορίας της επαρχίας και αναλύει την φιλοσοφία του πολέμου, τον επεκτατισμό, καθώς και τις περιπέτειες, που υπέστη ο λαός μας την κατοχική περίοδο Ι94Ι-Ι945, αλλά και την αντίσταοη, την οποία αντιπαρέθεσε κατά της ανελευθερίας.
Ο συγγραφέας στην προσπάθειά του να διαφωτίσει τον αναγνώστη και ερμηνεύσει τα γεγονότα, προσπαθεί να αναλύσει τους παράγοντες, οι οποίοι υφαίνουν τα γεγονότα, που εξελίσσονται κατόπιν σε συρράξεις: έτσι το έργο αποκτά περισσότερο διδακτικό χαρακτήρα Και μεγαλύτερη εσωτερική ιστορική σύνδεση.
Για την εκπόνηση αυτού του έργου χρησιμοποιήθηκε πρωτογενές και δευτερογενές ιστορικό υλικό, καθώς και προσωπικές μαρτυρίες, πρακτικά δικαστηρίων και η μνήμη του συγγραφέα, καθ΄ ότι, έστω και ως εξαετές παιδί, τότε, διατηρεί την ανάμνηση των γεγονότων.
Οι πηγές αντιμετωπίστηκαν με τους κανόνες της αυστηρής συγκριτικής μεθόδου, δεν βιάστηκαν, αλλά μίλησαν μόνες τους που έχρηζαν ερμηνείας προτάθηκαν προλεγόμενα ή προεισαγωγικά.
Πιστεύω ότι η πενταετής προσπάθεια για την εκπόνηση αυτού του έργου θ΄ αποτελέσει κίνητρο για νέους επιστήμονες, οι οποίοι μπορούν να καταρτίσουν επιμέρους εργασίες στηριζόμενοι κυρίως στα αρχεία των αντιπάλων κατ ΄εκείνη την περίοδο Δυνάμεων.
Το έργο αφιερώνεται στους απανταχού της Γης ΄Ελληνες που θυσιάστηκαν για την Πατρίδα.
Νέα Κυδωνία Χανίων
Σεπτέμβριος 2003
Γιάννης Εμμ. Ανδρουλάκης.


24χ17 εκ., 416 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Χανιά
Ταξινόμιση DDC: 940.53 (Παγκόσμιος πόλεμος, 1939-1945), 938.981 (Χανιά - Ιστορία), 938.764 (Ελλάς - Ιστορία - Εθνική Αντίσταση, 1940-1944)
ISBN: 978-960-87888-0-0
ISBN (10ψήφιο): 960-87888-0-3
Βάρος: 1.023 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon
Εξαντλήθηκε
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Γιάννης Ανδρουλάκης γεννήθηκε το 1938 στο χωριό Καλάθενες της επαρχίας Κισάμου του Ν. Χανίων. Αποφοίτησε από το γυμνάσιο Καστελλίου Κισάμου, σπούδασε παιδαγωγικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης και ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ειδικεύτηκε στην μεθοδολογία της ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Μπήλεφελντ της Γερμανίας. Έργα του: -"Η εκπαίδευση στην Κρήτη κατά το α΄ τέταρτο του 19ου αιώνα έως και τις αρχές του 20ού (χριστιανικό και οθωμανικό εκπαιδευτικό σύστημα)". -"Η επαρχία Κίσαμου μέσα από την ιστορία της Κρήτης" κ.ά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.