Μετά τη δόξα του '40
zoom in
21.20€ -10% 19.08€
  • Διαθέσιμο υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αποθέματος στον εκδότη

    Αποστέλλεται σε 2-5 εργάσιμες.

  • ISBN:

    9789608744707

  • Κατηγορίες:

    Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2002

  • Εκδότης

    Ιδιωτική Έκδοση

Το βιβλίο αναφέρεται στα σημαντικά γεγονότα τα οποία συνέβησαν στην Ελλάδα μετά τη Γερμανική εισβολή (6-4-1941) και μέχρι το τέλος της δεκαετίας του `40, ήτοι: γεγονότα κατά τη Σύμπτυξη, κατά την Κατοχή, την Αντίσταση, την Απελευθέρωση, τα Δεκεμβριανά και κατά το Μεταβαρκιζιανό Πόλεμο (Εμφύλιο). Αναφέρεται επίσης το βιβλίο σε κάποιες ενέργειες που έγιναν μετά τη δεκαετία του `40 και έχουν σχέση με τα ίδια γεγονότα.
Πρόκειται για βιβλίο τεκμηριωμένο το οποίο αποτελεί αντιπαράθεση σε ανακριβή σχολικά ιστορικά βιβλία και σε άλλα παρόμοια βιβλία και δημοσιεύματα.

Γεώργιος Π. Μπερδέκλης

Γεώργιος Π. Μπερδέκλης (Συγγραφέας)

Ο Υποστράτηγος ε.α. Γεώργιος Π. Μπερδέκλης γεννήθηκε στο χωριό Κλήμα Μεσσηνίας. Τα 6 έτη του δημοτικού σχολείου μαθήτευσε στο γειτονικό χωριό Τρίκορφο, γιατί δεν υπήρχε δημοτικό σχολείο στο χωριό του. Απεφοίτησε από το εξατάξιο Γυμνάσιο Μεσσήνης, (παλ. ονομ. Νησί), τον Ιούνιο του 1940 και στις 2 Οκτωβρίου, 26 ημέρες πριν αρχίσει ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος, εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Κατετάγη στο Πεζικό και είναι της τάξεως 1943 της ΣΣΕ. Είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Πολέμου και της Σχολής Πεζικού Αμερικής. Έχει φοιτήσει και σε άλλα επιμορφωτικά Σχολεία, Ελλάδος, ΗΠΑ και Γερμανίας. Υπηρέτησε σε όλα τα κλιμάκια του όπλου του και διετέλεσε Διοικητής Μεραρχίας. Υπηρέτησε επίσης σε διάφορες επιτελικές θέσεις και στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη. Ως Εύελπις έλαβε μέρος στη Μάχη της Κρήτης (Μάιος 1941) και στη Μάχη των Αθηνών (Δεκέμβριος 1944). Στο μεταβαρκιζιανό πόλεμο (1946-49), υπηρέτησε σε Μονάδα Πεζικού ως Διμοιρίτης και σε Μονάδα Καταδρομών (ΛΟΚ), ως Διοικητής Λόχου. Για την πολεμική του δράση έχει τιμηθεί με παράσημα, μεταξύ των οποίων είναι το Χρυσό Αριστείο Ανδρείας. Μετά την αποστρατεία του φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έλαβε Πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Καλαμάτα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
399
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.837 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση