Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εραστές του ονείρου
(Εταιρία Νέων Επιστημόνων Πατρών 1964 - 1967)
Συγγραφέας:   Κώστας Κονταξής


Εραστές του ονείρου
Τη δεκαετία του ΄60, σε μια εποχή που ο κόσμος όλος ήταν "μια ιστορία αστραπιαίας εξέλιξης", οι κοινωνίες υψηλής τεχνολογίας παρουσίαζαν υπερφυσικούς ρυθμούς ολλαγής και προχωρούσαν στην αναγκαιότητα του μέλλοντος με αισιοδοξία και προσδοκίες τεχνολογικές και κοινωνικές, και ενώ η Ελλάδα δεν είχε κατορθώσει να ξεφύγει από την καχεξία της μετεμφυλιακής περιόδου, μια μικρή ομάδα νέων επιστημόνων στην Πάτρα θέλησαν να είναι παρόντες γιατί είχαν το ρεαλισμό να ζητάνε το αδύνατο.
Η αναφορά στο ιδεολονικό και πολιτιστικό εγχείρημα της "Εταιρίας Νέων Επιστημόνων Πατρών" δε γίνεται μόνο για το παρελθόν. Αλλά και για το μέλλον. Γιατί σε κάθε κοινωνία υπάρχουν νέοι επιστήμονες και διανοούμενοι που τους απασχολούν οι αξίες. Ουσιαστικοί, αληθινοί, δυναμικοί, αυθεντικοί με ισχυρές ιδέες, με όραμα, με θέληση, με διανοητική τόλμη και ανατρεπτική λογική, αφοσιώνονται στην εξασθένηση της θέσης της εξουσίας με στόχο ν΄ αλλάξουν "τα κακώς κείμενα" και να επιδιώξουν, σαν πραγματικοί επαναστάτες, την αλλαγή την επιθυμητή και την υλοποιήσιμη χωρίς να απαρνιούνται την ιδέα της ουτοπίας. Γιατί οι ρεαλιστές γνωρίζουν ότι το δυνατό συχνά προκύπτει από μια δυναμική που δημιουργεί η επιδίωξη του αδύνατου. Αυτοί οι νέοι κάθε φορά αποτελούν το καύσιμο της αλλαγής, της προόδου, της εξέλιξης της κοινωνίας.

21χ14 εκ., 211 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 509.094 95 (Επιστήμη - Ιστορία - Ελλάς)
ISBN: 978-960-6619-24-3
ISBN (10ψήφιο): 960-6619-24-9
Βάρος: 0.266 κιλά
Εκδότης: Διόνικος
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
21.30
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.96
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Κονταξής, Κώστας
Ο Κώστας Κονταξής γεννήθηκε στην Πάτρα. Το 1959 αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθήνας. Δίδαξε φιλολογικά μαθήματα στη Μέση Εκπαίδευση. Το 1964 ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του η "Εταιρία Νέων Επιστημόνων Πατρών" που ήταν πρόεδρος μέχρι το τέλος του 1966. Τα χρόνια 1981-1985 ήταν αιρετός σύμβουλος στο Π.Υ.Σ.Μ.Ε. νομού Αχαΐας. Με πρωτοβουλία του στις 7-6-1983 η Γενική Συνέλευση της ΕΛ.Μ.Ε. Αχαΐας αποφάσισε την κατάργηση του απορρήτου στα υπηρεσιακά συμβούλια, απόφαση που αμέσως υιοθέτησε και έγινε αίτημα της ΟΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ, αλλά εγκαταλείφθηκε τα χρόνια του "εκσυγχρονισμού" από τον κυβερνητικό συνδικαλισμό. Δημοσίευσε άρθρα πάνω σε θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής στον αθηναϊκό και τοπικό Τύπο. Το 1985 παραιτήθηκε και ίδρυσε το "Θεωρητικό Φροντιστήριο". Μεταξύ των δημοσιεύσεων του είναι οι παρακάτω: "Θεματογραφία της αρχαίας ελληνικής" (1970). "Αμφισβήτηση και πρόταση αλλαγής τον εκπαιδευτικού συστήματος" (Μελέτη, σελ. 45,1984). "Δημιουργική εκπαίδευση με αλλαγές στη δομή της" ("Βήμα της Κυριακής", 6-9-1981). "Η κατάργηση του απορρήτου στα υπηρεσιακά συμβούλια" ("Ελευθεροτυπία". 1-7-1983).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.