Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η βιωματική διδακτική στην εκπαίδευση των κοινωνικών λειτουργών

Offer
Οι συγγραφείς αναπτύσσουν την άποψη ότι στην εποχή των ταχύτατων αλλαγών, που επιδρούν στην καθημερινότητα όλων των ανθρώπων, τα ανθρωπιστικά επαγγέλματα κατέχουν θέση
αυξημένης ευθύνης. Ο αριθμός τους αυξάνεται και καλύπτει μεγάλη κλίμακα κοινωνικών αναγκών.
Η προετοιμασία για την επαγγελματική δραστηριότητα σ΄ αυτό το χώρο απαιτεί πρώτα απ΄ όλα πλήρη θεωρητική κατάρτιση· τη θεωρία είναι απαραίτητο να συνοδεύει η ανάπτυξη μεθόδων εφαρμογής της, καθώς και η απόκτηση αποτελεσματικών τεχνικών και δεξιοτήτων, ώστε ο επαγγελματίας να ανταποκρίνεται σης σχεδόν καθημερινά αυξανόμενες απαιτήσεις του κοινωνικού συνόλου.
Οι συγγραφείς πιστεύουν όη η προσφορότερη κατεύθυνση για την κατάρτιση των επαγγελματιών με γνώμονα την ανταπόκριση σ΄ αυτές τις απαιτήσεις είναι η βιωματική μέθοδος διδασκαλίας. Στηρίζουν τη θέση αυτή με την εξέταση της θεωρίας και των μεθόδων της βιωματικής διδακτικής, όπως έχει σήμερα, αλλά και με τις μελλοντικές της προοπτικές. Στη συνέχεια περιγράφουν την προσωπική τους εμπειρία στην εφαρμογή μεθόδων βιωματικής διδασκαλίας στα πλαίσια ενός συγκεκριμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος και αξιολογούν αυτή την εμπειρία.

21χ14 εκ., 419 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Επιστημονική Βιβλιοθήκη
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 300 (Κοινωνικές επιστήμες), 370.193 (Εκπαίδευση και κοινωνία), 361.6 (Κοινωνική πρόνοια)
ISBN: 978-960-218-511-7
ISBN (10ψήφιο): 960-218-511-2
Βάρος: 0.498 κιλά
Εκδότης: Κριτική
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
24.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Θεοδώρα Παπαφλέσσα άρχισε τις σπουδές της στην Ελλάδα και τις συμπλήρωσε στην Αμερική όπου απέκτησε πτυχίο Β.Α. στην ψυχολογία και κοινωνιολογία, πτυχίο μάστερ στην κοινωνική εργασία και ολοκλήρωσε διετή κύκλο διδακτορικών σπουδών. Εργάστηκε σε πολλούς τομείς κοινωνικής εργασίας στην Ελλάδα, στις ΗΠΑ και στον Καναδά, όπως στην παιδική προστασία, την κοινωνική εργασία στα σχολεία, στα νοσοκομεία κ.α. Με την εκπαίδευση των κοινωνικών λειτουργών ασχολήθηκε αρχικά παράλληλα με την εργασία της, αργότερα αποκλειστικά ως καθηγήτρια στη σχολή κοινωνικής εργασίας της ΧΕΝ/ΙΑΚΕ και στη συνέχεια στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθήνας, του οποίου χρημάτισε προϊσταμένη. Το ενδιαφέρον της για την εξελικτική πορεία του επαγγέλματος εκφράστηκε με τη συμμετοχή της στην ίδρυση και τη διοίκηση των συλλογικών οργάνων του κλάδου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης συνέβαλε ενεργά σε μεγάλο αριθμό σεμιναρίων και συνεδρίων.

Η Ασπασία Ταυλαρίδου - Καλούτση (ΒΑ, M.S.S.W., Δρ. Φ.) σπούδασε κοινωνική εργασία στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Δούλεψε ως κλινική κοινωνική λειτουργός στους τομείς των υιοθεσιών, των προσφύγων και κυρίως της ψυχικής υγείας. Παράλληλα, δίδαξε σε σχολές κοινωνικών λειτουργών (Αμερικανικού Κολεγίου, ΒΕΙ, ΧΕΝ/ΙΑΚΕ, ΤΕΙ) αλλά και στελεχών κοινωνικής πολιτικής (Πάντειο), εκπαιδευτικών (Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης) κ.ά. σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, καθώς και σε πλήθος σεμιναρίων στην Ελλάδα και την Κύπρο. Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος και επιστημονική διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών και στη συνέχεια Διευθύντρια της Σχολής Κοινωνικής Εργασίας του ΙΑΚΕ (πρώην ΧΕΝ). Συμμετείχε στην ίδρυση και τη διοίκηση συλλογικών οργάνων του επαγγέλματος αλλά και του χώρου της ψυχικής υγείας. Εκπροσώπησε το επάγγελμα σε πολλά διεθνή συνέδρια και με ποικίλο συγγραφικό έργο συνέβαλε στην ανάδειξη του στην Ελλάδα και στον εμπλουτισμό της βιβλιογραφίας του.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.