Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Νέες ιταλικές κατοικίες
Συγγραφέας:   Paola Gallo


Νέες ιταλικές κατοικίες
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο το σχέδιο μιας κατοικίας αντιμετωπίζεται ως κάτι αδιάρρηκτα συνδεδεμένο με τον περιβάλλοντα χώρο, αλλά αποτελεί και μια παρουσίαση της σύγχρονης αρχιτεκτονικής στην Ιταλία. Απεικονίζοντας την υπέρβαση ορισμένων αποικοδομητικών και μινιμαλιστικών απλοποιήσεων που για ένα διάστημα θεωρούνταν εκφάνσεις της πλέον εξελιγμένης σύγχρονης πραγματικότητας, τα έργα που παρουσιάζονται σε αυτό το λεύκωμα προτείνουν λιγότερο εγωκεντρικές προσεγγίσεις στο θέμα της κατοικίας και της σχέσης μεταξύ αρχιτεκτονικής και περιβάλλοντος, μακριά από επιδεικτικούς μανιερισμούς εύκολης αισθητικής, αλλά και από αδιάκριτες ιστορικές αναβιώσεις και νοσταλγικές τοποθετήσεις. Από την ποικιλία των εκφάνσεων μπορούμε να συμπεράνουμε ότι εκφράζεται μια αναζήτηση για ένα νέο πλαίσιο έκφρασης, παρότι η αναζήτηση αυτή δεν είναι ακόμη επίσημη και ομοιογενοποιημένη. Η παρούσα αρχιτεκτονική ανθολογία αποτελεί λοιπόν ένα συλλογικό, αν και όχι εξαντλητικό, πορτρέτο μιας γενιάς σχεδιαστών η οποία, σε ένα προφανώς πολύπλοκο πλαίσιο, φαίνεται να προσανατολίζεται σε μια χαμηλών τόνων, πρακτική προσέγγιση που αποφεύγει τις κατηγορηματικές θεωρητικές φιλοδοξίες, και πιστεύει ότι τα ειδικά χαρακτηριστικά κάθε επιμέρους έργου παρέχουν το μοναδικό βιώσιμο περιβάλλον στο οποίο μπορούν να ασκούν το επάγγελμα τους.

30χ21 εκ., 191 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Λάρισα
Ταξινόμιση DDC: 720 (Αρχιτεκτονική)
Άλλα πρόσωπα: Silvio San Pietro (Επιμελητής) , Andrew Ellis (Μεταφραστής) , Eurologos Milano (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-88588-3-1
ISBN (10ψήφιο): 960-88588-3-6
Βάρος: 1.365 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
91.22
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

81.19
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

H Paola Gallo είναι αρχιτέκτονας, ζει και εργάζεται στο Μιλάνο όπου γεννήθηκε το 1963. Είναι Διδάκτορας ιστορίας αρχιτεκτονικής, εκτέλεσε για αρκετά χρόνια ακαδημαϊκές δραστηριότητες παρά της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Μιλάνου ως θεράπων της ύλης αυτής και υπήρξε καθηγητής του Ανωτάτου Ιδρύματος Αρχιτεκτονικής και Design. Δημοσίευσε άρθρα επιστημονικού και διδακτικού χαρακτήρα, συμμετείχε στην πραγματοποίηση εκθέσεων και πολιτιστικών πρωτοβουλιών και πολλαπλών τόμων αναφορικά με την ιστορία του Μιλάνου, την ιστορία των κήπων και τα μουσειακά θέματα. Είναι εκδότης και συγγραφέας πολλαπλών δημοσιεύσεων για τις εκδόσεις L΄ Archivolto αναφερόμενες σε διάφορα θέματα της αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.