Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το νεωτερικό υποκείμενο εμπρός στο αίτημα του άλλου

Offer
Οι συγγραφείς προσεγγίζουν πολιτισμικές πρακτικές και ψυχικές δραστηριότητες που ορίζουν το υποκείμενο σε συνθήκες νεωτερικότητας, με επίκεντρο τα άγχη και τις ελπίδες του.
Η ψυχανάλυση, η παιδαγωγική, η υπαρξιακή φιλοσοφία οδηγούν στον εντοπισμό των τόπων της ιδεολογικής απώθησης, της απάρνη-σης και της απόρριψης.
Η κριτική θεωρία του πολιτισμού, η αισθητική κριτική και η πολιτική φιλοσοφία αναδεικνύουν μια υποκειμενικότητα που συνδέεται με εκείνη της ψυχαναλυτικής και υπαρξιακής εμπειρίας.

21χ14 εκ., 299 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Πολιτείες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 150.195 (Ψυχανάλυση), 302 (Κοινωνική ψυχολογία), 370 (Παιδαγωγική), 320 (Πολιτική και φιλοσοφία ), 303.32 (Κοινωνικοποίηση (Άνθρωπος))
Άλλα πρόσωπα: Θάνος Λίποβατς (Επιμελητής) , Πάνος Παπαθεοδώρου (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-8392-38-0
ISBN (10ψήφιο): 960-8392-38-1
Βάρος: 0.377 κιλά
Εκδότης: Νήσος
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
18.35
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.58
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Βίκυ Ιακώβου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην πολιτική φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Paris X-Nanterre και εκπόνησε διδακτορική διατριβή με θέμα "Μια αντιπαράθεση: Χάννα Άρεντ και κριτική θεωρία" στο Πανεπιστήμιο Paris VII-Denis Diderot. Διδάσκει στο τμήμα φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών και στο τμήμα κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν τη νεώτερη και σύγχρονη πολιτική φιλοσοφία, την Κριτική Θεωρία και την επιρροή της ψυχανάλυσης στη σύγχρονη φιλοσοφία. Έχει συγγράψει επιστημονικά άρθρα στα ελληνικά και στα γαλλικά ενώ έχει μεταφράσει βιβλία και άρθρα πολιτικής θεωρίας.

Λίποβατς, Θάνος
Ο Θάνος Λίποβατς γεννήθηκε το 1943 στην Αθήνα όπου τελείωσε το Λεόντειο Λύκειο το 1960. Από το 1962 ακολούθησε σπουδές φυσικής επιστήμης στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Δυτ. Βερολίνου. Στη συνέχεια (1968-73) ακολούθησε σπουδές κοινωνιολογίας, οικονομίας και φιλοσοφίας στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου και το 1973 πήρε το δίπλωμα Κοινωνιολογίας. Την περίοδο 1973-78 ήταν επιστημονικός βοηθός (διδάσκων) στο Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του ιδίου Πανεπιστημίου και παράλληλα ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές ψυχολογίας. Το 1978-82 ήταν ερευνητής σε προγράμματα κοινωνιολογικής έρευνας στο Παρίσι και το 1979-81 επιστημονικός βοηθός στο τμήμα Ψυχανάλυσης στο Πανεπιστήμιο VIII (Vincennes- Saint Dennis) του Παρισιού. Το 1981 υποστήριξε διδακτορική διατριβή στο τμήμα Φιλοσοφίας και Κοινωνιολογίας του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου (Dr. Phil.). Το 1982-87 δίδαξε ως επισκέπτης καθηγητής στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου του Όλντενμπουργκ. Το 1986 υποστήριξε υφηγεσία στο τμήμα Φιλοσοφίας και Κοινωνιολογίας του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου. Τον Οκτώβριο του 1987 εκλέχθηκε αναπληρωτής καθηγητής στην έδρα πολιτικής ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 1991 είναι τακτικός καθηγητής. Έχει δημοσιεύσει βιβλία και πολλά άρθρα στα ελληνικά, γερμανικά, αγγλικά και γαλλικά και έχει δώσει σειρά διαλέξεων. Επιστημονικά έργα: "Η απάρνηση του πολιτικού", Αθήνα 1988· "Η ψυχοπαθολογία του πολιτικού", Αθήνα 1990· "Ζητήματα πολιτικής ψυχολογίας", Αθήνα 1991· "Δοκίμιο για την ιδεολογία" (μαζί με τον Ν. Δεμερτζή), Αθήνα, 1994· "Ενάντια στο ρεύμα: Για μια κοινωνία πολιτών", Αθήνα 1995· "Ψυχανάλυση, φιλοσοφία, πολιτική κουλτούρα. Διαπλεκόμενα κείμενα", Αθήνα 1996, "Δημοκρατικός Λόγος, Ψυχανάλυση, Μονοθεϊσμός", 2001, "Φθόνος και μνησικακία" (μαζί με τον Ν. Δεμερτζή), 2006, "Δοκίμιο για τη γνώση και τον γνωστικισμό", 2006, "Το όνομα του πατέρα και η δυσφορία μέσα στον πολιτισμό", 2007, "Φαντασιακή και αληθής Ελευθερία", 2008, "H απατηλή σαγήνη και η διαβρωτική βία του κακού", 2012. Επίσης, "Diskurs und Macht. J. Lacans Begriff des Diskurses", Marburg, 1982· "Die Verleugnung des Politischen", Berlin, 1986· "Politik des Psyche", Wien, 1998, "Der Fortschritt in der Geitstigkeit und der Tod Gottes", Wurzburg, 2005, κ.ά..

Ο Κώστας Μπατσίλας γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1965. Σπούδασε παιδαγωγική και κοινωνιολογία στην Αθήνα και από το 1987 εργάζεται ως δάσκαλος στη δημόσια εκπαίδευση. Από το 1993 ως το 1998 δίδαξε στα ελληνικά σχολεία της Ελβετίας, ακολουθώντας, παράλληλα, σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης στους τομείς της παιδαγωγικής και της κοινωνιολογίας. Τα επιστημονικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στους εξής τομείς: γενική παιδαγωγική, φιλοσοφία και θεωρία της αγωγής, ψυχανάλυση, πολιτική παιδαγωγική. Η ουτοπική διάσταση της νεωτερικής παιδαγωγικής σκέψης και μια κριτική της θεώρηση με αναφορά στην ψυχανάλυση αποτέλεσε αντικείμενο διδακτορικής διατριβής που φέρει τον εξής τίτλο: "Πολιτική διάσταση και ηθική θεμελίωση της αγωγής. Η ουτοπία της αγωγής στη νεωτερικότητα".

Ο Πάνος Παπαθεοδώρου γεννήθηκε στην Πάτρα το 1970. Σπούδασε πολιτική επιστήμη στο τμήμα πολιτικής επιστήμης & ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι διδάκτωρ πολιτικής ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα: "Η έννοια του υποκειμένου στον Hobbes από τη σκοπιά της ψυχανάλυσης". Εργάζεται ως ψυχαναλυτής και διδάσκει πολιτική ψυχολογία και επικοινωνία στο τμήμα στατιστικής & αναλογιστικής επιστήμης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ο Νίκος Παπαχριστόπουλος είναι ψυχολόγος-ψυχαναλυτής. Σπούδασε ψυχολογία (Πάντειο Πανεπιστήμιο), Φιλοσοφία (Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών), Κοινωνιολογία (Πάντειο Πανεπιστήμιο). Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην ψυχανάλυση (Paris VIII-Saint Denis), στην ψυχοπαθολογία (Paris VII-Denis Diderot), στη σημειολογία και τη λογοτεχνική θεωρία (Paris VII-Denis Diderot), στην ιστορία (Paris I-Panth?on-Sorbonne). Είναι διδάκτορας ψυχολογίας (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και κοινωνιολογίας (Πάντειο Πανεπιστήμιο). Διδάσκει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Ο Νίκος Στασινόπουλος γεννήθηκε το 1970. Είναι πτυχιούχος πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών με διετή ειδίκευση στην κοινωνιολογία της επικοινωνίας. Διδάκτορας του τμήματος επικοινωνίας του Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα: "Μια ψυχαναλυτική κριτική στην επικοινωνιακή θεωρία της προσομοίωσης του Jean Baudrillard". Έχει διδάξει μαθήματα επικοινωνίας σε ανώτατα τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας, ενώ αυτό τον καιρό εργάζεται και ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο τμήμα επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.