Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Υποκειμενικότης και αυτοσυνείδηση κατά την αρχαιότητα
Συγγραφέας:   Klaus Oehler


Υποκειμενικότης και αυτοσυνείδηση κατά την αρχαιότητα
Τo παρόν βιβλίο του oμοτίμου καθηγητού Πανεπιστημίου του Αμβούργου κ. Klaus Oehler αντεπιστέλλοντος μέλους της Ακαδημίας Αθηνών, βλέπει το φως της δημοσιότητος και σ΄ ελληνικήν, τώρα, μετάφρασιν, υπό τους αρίστους οιωνούς. Πράγματι, προσφέρεται για μελέτη προς όσους Έλληνες φιλοσοφούντας δυσχεραίνονται στην ανάγνωση της γερμανικής, ώστε να μεταφέρει σ΄ αυτούς έναν προβληματισμόν ανανεωτικόν της ερμηνευτικής παραδόσεως. Οι θέσεις του συγγραφέως, δίχως να έρχωνται σ΄ αντίθεσιν προς παραδεδεγμένες αντιλήψεις, είναι άκρως διακριβωτικές, και σ΄ αυτό ακριβώς έγκειται η αναπροσδιοριστική προσφορά του έργου. Το γερμανικό πρωτότυπο ενεφάνιζε πολλές δυσχέρειες. Για τον λόγο αυτόν ο μεταφραστής του κειμένου κ. Χαρίτων Καρανάσιος, ερευνητής στο Κέντρον Ερεύνης του Μεσαιωνικού και Νέου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών, είναι άξιος συγχαρητηρίων. Είμαι βέβαιος ότι το βιβλίο θα γνωρίσει και στην Ελλάδα την ίδιαν επιτυχία που εγνώρισε διεθνώς.

(Ε. Μουτσόπουλος, Ακαδημαϊκός, Επόπτης του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Φιλοσοφίας)


Σημείωση: Δημοσίευμα του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Φιλοσοφίας της Ακαδημίας Αθηνών. Πρόλογος: Ε. Μουτσόπουλος, Ακαδημαϊκός, επόπτης του ΚΕΕΦ.

21χ13 εκ., 116 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 182 (Φιλοσοφία, Αρχαία ελληνική - Ερμηνεία και κριτική)
Άλλα πρόσωπα: Χαρίτων Καρανάσιος (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-404-064-3
ISBN (10ψήφιο): 960-404-064-2
Βάρος: 0.204 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
11.73
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.44
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.