Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Περιγραφική και εφαρμοσμένη ανατομική
(Γενική ανατομική)
Συγγραφέας:   Αλέξανδρος Ε. Άγιος


Περιγραφική και εφαρμοσμένη ανατομική
Προσφέρεται σήμερα στον Έλληνα γιατρό και φοιτητή της Ιατρικής η "Γενική Ανατομική", το περιεχόμενο της οποίας θεωρούμε ότι αποτελεί απαραίτητο στήριγμα για όποιον επιθυμεί να μελετήσει την Ανατομική του ανθρώπου. Το πρώτο κεφάλαιο αυτού του τόμου έχει τίτλο "Γενικό μέρος" και αναφέρεται σε γενικές έννοιες και όρους -όχι απαραίτητα ανατομικούς- που έχουν καθιερωθεί και χρησιμοποιούνται κατά την περιγραφή του ανθρωπίνου σώματος. Το δεύτερο κεφάλαιο, "Τα όργανα και τα συστήματά τους" αποτελεί μια περιληπτική περιγραφή-αναφορά στα συστήματα των οργάνων του ανθρωπίνου σώματος. Έτσι ώστε την παράθεση της ύλης στους τόμους που ακολουθούν να ξεπερασθεί, όσο είναι δυνατό, το πρόβλημα της χρησιμοποίησης, πρωθύστερα, άγνωστων εννοιών. Το τρίτο και τελευταίο κεφάλαιο, "Επιφανειακή Ανατομική" αποτελεί ένα χρήσιμο συνδετικό κρίκο μεταξύ της "Περιγραφικής Ανατομικής" και της "Τοπογραφικής Ανατομικής" και ουσιώδη έκφανση της "Εφαρμοσμένης Ανατομικής".
Επιπλέον, ο τρόπος που διδάσκεται το μάθημα της "Περιγραφικής Ανατομικής" - εννοούμε τον τρόπο κατάταξης της ύλης- εξυπηρετείται από την ύπαρξη ενός αυτοτελούς τόμου "Γενικής Ανατομικής". Η γνώση του περιεχομένου αυτού του τόμου θα πρέπει -κατά την άποψή μας- να προηγείται της προσπάθειας μελέτης ενός συγγράμματος αναφοράς όπως αυτό της "Περιγραφικής και Εφαρμοσμένης Ανατομικής"
[...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)

29χ21 εκ., 284 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Αριθμός τόμου: 1
Ταξινόμιση DDC: 611 (Ανατομία, Ανθρώπινη)
ISBN: 978-960-12-1583-9
ISBN (10ψήφιο): 960-12-1583-2
Βάρος: 1.239 κιλά
Εκδότης: University Studio Press
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
45.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

40.05
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.