Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ακτινοθεραπεία

Ακτινοθεραπεία
Με τη Β΄ έκδοση του βιβλίου "Ακτονοθεραπεία" παρουσιάζεται με απλό αλλά επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο η σύγχρονη γνώση και οι εφαρμογές της θεραπείας αυτής. Μετά από μια σύντομη αναδρομή στις ιστορικές αρχές της ακτινοθεραπείας, περιγράφονται:
- Οι βασικές αρχές
- Τα είδη της ακτινοθεραπευτικής αγωγής
- Οι εξελιγμένες τεχνικές και οι ειδικές μορφές
- Οι παρενέργειες.
Εκτεταμένη αναφορά γίνεται στα μέτρα ακτινοπροστασίας τόσο των ασθενών όσο και του προσωπικού στους χώρους εργασίας, εξετάζοντας τρεις βασικούς παράγοντες:
- Το χρόνο
- Την απόσταση και
- Τη θωράκιση.
Γίνεται ειδική αναφορά στην Τηλεθεραπεία, τη Βραχυθεραπεία και τη Ραδιοϊσοτοπική θεραπεία. Ακόμη περιγράφονται οι συνηθέστερες επιπτώσεις της ακτινοθεραπείας και οι ενδεδειγμένες μέθοδοι αντιμετώπισης τους.
Το βιβλίο διαπνέεται από πνεύμα ανθρωπιστικής φροντίδας του ακτινοθεραπευτικού ασθενούς στο πλαίσιο της Ολιστικής αντιμετώπισης των αρρώστων, ώστε να κατευθύνει στην επίτευξη της επιθυμητής έκβασης με την αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας.
Το κείμενο τεκμηριώνεται με τη σύγχρονη διεθνή βιβλιογραφία της Ιατρικής και της Νοσηλευτικής, ενώ πλαισιώνεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Απευθύνεται σε λειτουργούς της Υγείας και ιδιαίτερα του Ογκολογικού τομέα, επιχειρώντας να κατευθύνει σε αποτελεσματική και ασφαλή εφαρμογή των σύγχρονων, ισχυρών ακτινοθεραπευτικών μεθόδων.

24χ17 εκ., 134 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 616.075 7 (Ακτινολογία), 615.842 (Ραδιοθεραπεία)
ISBN: 978-960-452-015-2
ISBN (10ψήφιο): 960-452-015-6
Βάρος: 0.347 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
15.28
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.60
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.