Οδοιπορικό στην Συρία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Οδοιπορικό στην Συρία

Στη δεύτερη άγνωστη "Μεγάλη Ελλάδα". Προϊστορικός πολιτισμός, Ελληνικός αποικισμός, ελληνιστικές, βυζαντινές, φράγκικες, αραβικές αρχαιότητες. Η επίδραση των αρχαίων Ελλήνων. Οι "Ρουμ Ορτοντόξ". Σύγχρονη Συρία

Επαμεινώνδας Α. Βρανόπουλος

10.65€ -10% 9.59€
Το "Οδοιπορικό στην Συρία" περιγράφει τη χώρα, τους πολιτισμούς που άνθησαν σ΄ αυτήν και τα μνημεία των διαφόρων ιστορικών περιόδων, δίνοντας όμως έμφαση στις ελληνικές αρχαιότητες που υπάρχουν στον τόπο. Αναφέρεται, επίσης, στους ελληνορθόδοξους της χώρας και στους ελληνόφωνους του χωριού Χαμιντιέ. Το "Οδοιπορικό στην Συρία" είναι το δεύτερο βιβλίο-οδοιπορικό της σειράς "Ο άγνωστος εκτός Ελλάδος Ελληνισμός". Τα άλλα βιβλία-οδοιπορικά της σειράς αυτής αφορούν τη Μεγ. Ελλάδα, Ν. Γαλλία, Ιορδανία, Τυνησία, Ιράκ, Ιράν, Πακιστάν και Λιβύη. Σκοπός των βιβλίων-οδοιπορικών είναι να βοηθούν τον αναγνώστη να κάνει νοερά ταξίδια στις χώρες αυτές, να ξεναγούν κατάλληλα τον ταξιδιώτη που τις επισκέπτεται, ώστε να καταλαβαίνει καλύτερα την παράδοση και τον πολιτισμό τους, αλλά και να θυμίζουν την ευεργετική επίδραση του Ελληνισμού στους λαούς της Δύσης και της Ανατολής. Η επίδραση αυτή ασκήθηκε μέσω του ελληνικού αποικισμού και των κατακτήσεων του Μεγάλου Αλεξάνδρου και των διαδόχων του.
Επαμεινώνδας Α. Βρανόπουλος

Επαμεινώνδας Α. Βρανόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Επαμ. Βρανόπουλος πήρε δίπλωμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών αριστεύσας στα πιο πάνω μαθήματα. Το 1964-1965 μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο Cincinnati, από όπου έλαβε πτυχίο Master of Arts στην Ιστορία και Αρχαιολογία με βαθμό Άριστα. Το 1973 πήρε διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με βαθμό "Λίαν Καλώς". Από το 1978 ως το 1987 διετέλεσε Γεν. Γραμματέας της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών, της οποίας έγινε και Αντιπρόεδρος. Η έκδοσή του "The Parthenon and the Elgin Marbles" στάλθηκε από το Υπ. Προεδρίας σ΄ όλα τα μέλη του ΟΗΕ, της Ευρωβουλής και της Unesco. Έχει συγγράψει 14 βιβλία, πολλές μελέτες στον επιστημονικό τύπο και πολλά άρθρα στον ημερήσιο τύπο. Έχει δώσει πολλές διαλέξεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει μετάσχει σε διεθνή συνέδρια. Για τη δραστηριότητά του στο θέμα του επαναπατρισμού των γλυπτών του Παρθενώνα έχει επαινεθεί από τη British Committee for the Restitution of the Parthenon Marbles. Είναι επίσης Αντιπρόεδρος της Ένωσης Συγγραφέων και Δημοσιογράφων Τουρισμού.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
88
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.193 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση