Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ανέλιξη εικονικών μορφών στα φυσικά και βιολογικά συστήματα
(Φιλοσοφία της ανέλιξης στην φυσική και την βιολογία)

Ανέλιξη εικονικών μορφών στα φυσικά και βιολογικά συστήματα
Η Πλατωνική αντίληψη δεν είναι καθόλου αφελής· αν κανείς αλλάξει την φρασεολογία της και αντικαταστήσει τις λέξεις όπως τις ιδέες με τις σχέσεις και τους φυσικούς νόμους ή τις ιδέες με την πληροφορία, τότε θ΄ αναγνωρίσει πολλές σύγχρονες αντιλήψεις στην φιλοσοφία και τις θετικές επιστήμες. Ακριβώς σ΄ αυτό το σημείο το βιβλίο αυτό προσπαθεί να δώσει απαντήσεις θεωρώντας το ζήτημα ποιο γενικό που αφορά την φιλοσοφία και κατ΄ επέκταση είναι ζήτημα όλων των επιστημών.

Στην ανάλυση του βιβλίου τα στοιχεία που συνδέουν τις διάφορες μορφές εξέλιξης στον φυσικό κόσμο και στην κοινωνία είναι αυτό που ονομάζω εικονικές μορφές, ώστε κάθε εξελικτικό άλμα να συνοδεύεται από μια αντίστοιχη εξέλιξη σ΄ αυτές τις εικονικές μορφές, ενώ οι απλές μεταβολές των εικονικών μορφών αντιστοιχούν σε μικρές αλλαγές όπως η ειδογένεση ή κάποια μοριακή μεταβολή. Η απεικόνιση των σχέσεων, των δυνάμεων και της διάταξής τους έχει σχετική αυτονομία και ανεξάρτητη εξέλιξη. Η απεικόνιση λειτουργεί ως ανεξάρτητη μεταβλητή ως προς τις δυνάμεις με τις οποίες συσχετίζεται και εξελίσσεται.

Το βασικό συμπέρασμα της φιλοσοφικής αναζήτησης του βιβλίου στον φυσικό κόσμο είναι ότι το σύμπαν οργανώνεται σε επίπεδα σ΄ ένα πολυδιάστατο κόσμο. Τα επίπεδα δύο διαστάσεων δείχνουν ότι η οργάνωση του χρόνου γίνεται σε δύο διαστάσεις.

24χ17 εκ., 146 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 501 (Επιστήμη - Φιλοσοφία και θεωρία)
ISBN: 978-960-8353-85-5
ISBN (10ψήφιο): 960-8353-85-8
Βάρος: 0.33 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
15.98
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.22
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.