Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ιταλικές πολιτικές εκλογές 2006
(Οι 60 ημέρες της πολιτικής, επικοινωνιακής και προγραμματικής σύγκρουσης Berlusconi - Prodi)

Ιταλικές πολιτικές εκλογές 2006
To βιβλίο του Νίκου Κλειτσίκα και του Διονύση Αναστασόπουλου καταθέτει με πλήρη τεκμηρίωση και όλα τα αναγκαία επιστημονικά και ιστορικά στοιχεία, το αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών του 2006. Απεικονίζει με αντικειμενικότητα τη σημερινή πολιτική κατάσταση στη γειτονική χώρα, εστιάζοντας στους πρωταγωνιστές της, χωρίς συναισθηματικές αντιδράσεις και πρόθεση χειρισμού των χαρακτήρων. Η αναλυτική παρουσίαση του χάρτη των πολιτικών κομμάτων και των εκλογικών συνασπισμών έχει διττή σημασία: αφ΄ ενός αναδεικνύει την αναγκαιότητα της πολιτικής μέσω των πολιτικών κομμάτων - γεγονός που εν πολλοίς αποτελεί και αντανάκλαση της κοινωνικής πραγματικότητας - και αφʼ ετέρου επισημαίνει όλους εκείνους τους μηχανισμούς "κατασκευής της πραγματικότητας", που τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας επιστρατεύουν για να "ερμηνεύσουν" την πολιτική πραγματικότητα με τους δικούς τους όρους αλλά και για τους δικούς τους λόγους.
Το βιβλίο φωτίζει με αναλυτικό τρόπο όχι μόνο τους πρωταγωνιστές, αλλά και όλους τους παράγοντες που εμπλέκονται γύρω τους, αυξάνοντας ή μειώνοντας τη δημοτικότητά τους αλλά και επηρεάζοντας τις τελικές εκλογικές προτιμήσεις των Πολιτών. Μέσα από την αναλυτική παρουσίαση
του πολιτικού/εκλογικού χάρτη της Ιταλίας, επιβεβαιώνεται η "κρίση" που διαπερνά συνολικά την ευρωπαϊκή πολιτική. Παράλληλα, επιβεβαιώνεται επίσης και το βαθύ ιδεολογικό, πολιτικό, κοινωνικό αλλά και ψυχολογικό ρήγμα, που διαπερνά με ιδιαίτερη ένταση την Ιταλία. Μέσα από την αναλυτική παρουσίαση του πολιτικού τοπίου της Ιταλίας, προσφέρεται και το πλεονέκτημα της σύγκρισης με το μεταπολεμικό παρελθόν της χώρας αυτής. [...] (από τον πρόλογο της Άντζελας Γκερέκου, Βουλευτή Κέρκυρας)


Σημείωση: Πρόλογος: Άντζελα Γκερέκου. Εισαγωγικό σημείωμα: Jolanda Capriglione.

24χ17 εκ., 248 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 324 (Εκλογές), 320.45 (Πολιτική - Ιταλία)
ISBN: 978-960-89596-0-6
ISBN (10ψήφιο): 960-89596-0-8
Βάρος: 0.705 κιλά
Εκδότης: Verba
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
21.30
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.96
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Αναστασόπουλος, Διονύσης
Ο Διονύσης Αναστασόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα, ενώ η καταγωγή του είναι από την ορεινή Αρκαδία. Απεφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του παν/μίου Lecce-Ιταλίας με ειδίκευση στην Φιλοσοφία και τη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού παν/μίου Αθηνών. Τμήμα Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής - Ψυχολογίας. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος (Ρh.D) με θεματικό άξονα: Πολιτιστική Πολιτική & Διπλωματία, από το Πάντειο παν/μιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα Μέσων Επικοινωνίας & Πολιτισμού, μεταπτυχιακού διπλώματος (Master) από το Εθνικό και Καποδιστριακό παν/μιο Αθηνών με θεματικό άξονα: Πολιτική Φιλοσοφία - Πολιτισμός - Επικοινωνία, μεταπτυχιακού διπλώματος (Master) από το Πάντειο παν/μιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα ΜΜΕ με θεματικό άξονα: Πολιτιστική πολιτική. Διοίκηση και Οργάνωση Πολιτιστικών Οργανισμών. Διαπολιτισμική Επικοινωνία - Εφαρμογές των προηγμένων τεχνολογιών στην Πολιτιστική Πολιτική & Διαχείριση. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό μεταπτυχιακών σεμιναρίων, που αφορούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ενώ έχει λάβει μέρος σε πολλά διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια-μελέτες και άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με θέματα πολιτιστικών πρακτικών και ιδιαίτερα της συγκρότησης ταυτοτήτων και της πολιτιστικής πολιτικής και επικοινωνίας.

Κλειτσίκας, Νίκος
Γεννημένος στην Αθήνα το 1956, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης και πήρε το πτυχίο του στην Ιστορία και Αρχαιολογία. Εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης, στη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ιταλίας (C.G.I.L.) και σε αρχαιολογικές ανασκαφές με τον καθηγητή Λουί Γκοντάρ. Είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού. Στη διάρκεια των φοιτητικών σπουδών πήρε μέρος στους αγώνες του ελληνικού και του ιταλικού φοιτητικού κινήματος ως μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Π.Α.Σ.Π., πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Νάπολης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνικών Φοιτητικών Συλλόγων Ιταλίας, μέλος της Επιτροπής Ξένων Φοιτητών Ιταλίας κ.α. Συμμετείχε, επίσης, σε πολλούς διεθνείς φορείς και οργανισμούς: κεντρική καθοδήγηση Συνδέσμου για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών (Δικαστήριο Μπέρτραντ Ράσελ), μέλος της Lega Ambiente (οικολογικό κίνημα) κ.α. Στην Ιταλία υπήρξε από τους πρωτεργάτες και μέλος των Διοικήσεων του Ελληνοϊταλικού Κέντρου Μελετών, του Κέντρου Ιστορικών Μελετών Κύπρου και του Συλλόγου Ελλήνων Εργαζομένων Νάπολης. Εργάστηκε στην Ιταλία για έξι (6) μήνες, στις πολιτικές εκλογές της Ιταλίας (9, 10 Απρίλη 2006), στο επιτελείο της Thetacom Ltd, μαζί με τον Frank Luntz, για την Πολιτική Στρατηγικής Επικοινωνίας της κεντροαριστερής συμμαχίας Unione, του Ρομάνο Πρόντι. Είναι μέλος επιστημονικών συλλόγων και οργανισμών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.