Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Θερμοδυναμική μηχανών εσωτερικής καύσης
Συγγραφέας:   Δημήτρης Πράπας


Θερμοδυναμική μηχανών εσωτερικής καύσης
Το παρόν εγχειρίδιο επικεντρώνεται στη συμπυκνωμένη παρουσίαση και πολύπλευρη πραγμάτευση μερικών μόνο γνωστικών περιοχών της θερμοδυναμικής, αποσκοπώντας στην κατανόηση βασικών σχεδιαστικών και λειτουργικών χαρακτηριστικών των θερμικών μηχανών, με ιδιαίτερο προσανατολισμό τις Μηχανές Εσωτερικής Καύσης. Στο παρουσιαζόμενο έργο έχει υιοθετηθεί μια θεμελιώδης κατηγοριοποίηση των διάφορων τύπων θερμικών μηχανών, αναλυτικά σε μηχανές: α) ασυνεχούς και 6) συνεχούς ροής. Αυτό απορρέει αυστηρά από τη βασική θερμοδυναμική διάκριση δύο μοντέλων συστήματος, ήτοι του κλειστού και του ανοικτού αντίστοιχα, που παρουσιάζονται και μελετώνται ξεχωριστά.
Μη φιλοδοξώντας να καλύψουν το συνολικό εύρος του γνωστικού αντικειμένου της θερμοδυναμικής, τα Κεφάλαια 1 έως 4 του βιβλίου πραγματεύονται τα βασικά μεγέθη και τους ιδανικούς θερμοδυναμικούς κύκλους, αποδίδοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη φυσική σημασία και στην εφαρμοσμένη κατανόηση διάφορων εννοιών, όπως π.χ. τα ενεργειακά μεγέθη διεργασίας, ήτοι θερμότητα και έργο, καθώς και η εντροπία, ένα ομολογουμένως αρκετά αφηρημένο τεχνικό μέγεθος. Τα Κεφάλαια 5 και 6 απαρτίζονται από στοιχεία εφαρμογής της θερμοδυναμικής στη σχεδίαση και λειτουργία των πραγματικών μηχανών εσωτερικής καύσης, με πολυάριθμες σχετικές αναφορές, θεωρητικές και πρακτικές. Στο Κεφάλαιο 7 παρουσιάζονται οι εργομηχανές των συμπιεστών και στο Κεφάλαιο 8 οι ψυκτικοί κύκλοι. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)

24χ17 εκ., 232 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 536.7 (Θερμοδυναμική ), 621.43 (Μηχανές εσωτερικής καύσεως)
ISBN: 978-960-418-090-5
ISBN (10ψήφιο): 960-418-090-8
Βάρος: 0.511 κιλά
Εκδότης: Τζιόλα
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
16.01
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.41
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.