Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εργαστηριακές ασκήσεις φυσικής Ι

Εργαστηριακές ασκήσεις φυσικής Ι
Το παρόν εργαστηριακό εγχειρίδιο περιλαμβάνει μια σειρά από εργαστηριακές ασκήσεις, που εκτελούν οι σπουδαστές του Α΄ εξαμήνου των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στο Εργαστήριο Φυσικής. Ο κύριος σκοπός των εργαστηριακών ασκήσεων είναι η εμπέδωση των βασικών αρχών της Φυσικής δια μέσου του πειράματος.
Επειδή το Εργαστήριο Φυσικής είναι το κατεξοχήν εισαγωγικό εργαστήριο, δίνονται στην αρχή οι απαραίτητες οδηγίες που πρέπει να γνωρίζει ο σπουδαστής, ώστε να γίνει περισσότερο ικανός:
o να υπολογίζει το πειραματικό σφάλμα μιας μέτρησης,
o να καταγράφει τις μετρήσεις του πειράματος και να σχεδιάζει τις γραφικές
παραστάσεις,
-να αναδεικνύει το φυσικό νόμο που διέπει το φαινόμενο που αναπαράγεται με το πείραμα,
-να χρησιμοποιεί τα όργανα μετρήσεων.
Στο δεύτερο μέρος περιλαμβάνονται οι εργαστηριακές ασκήσεις από τους τομείς της Μηχανικής, της Θερμοδυναμικής και του Ηλεκτρομαγνητισμού. Σε κάθε άσκηση προτάσσεται περιληπτική θεωρητική εισαγωγή, και στη συνέχεια η πειραματική μέθοδος με την πειραματική διαδικασία. Το φύλλο προκαταρκτικής μελέτης που ακολουθεί έχει ως σκοπό την προετοιμασία του σπουδαστή και την εξοικείωση του με το αντικείμενο της άσκησης. Στο τέλος κάθε άσκησης δίνεται το φύλλο καταγραφής μετρήσεων και αποτελεσμάτων, ώστε ο σπουδαστής να ταξινομεί τα πειραματικά δεδομένα και να οργανώνει αποτελεσματικά την πειραματική εργασία. Οι απαιτήσεις για την εκτέλεση της κάθε άσκησης είναι οι ελάχιστες που ζητούνται από τους σπουδαστές. Σε πολλές ασκήσεις υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω μελέτης του αντικειμένου της άσκησης, για να αναπτύξουν οι σπουδαστές τη δική τους πρωτοβουλία.

Ευελπιστούμε ότι το εργαστηριακό αυτό εγχειρίδιο θα συμβάλλει σε ικανοποιητικό βαθμό στην αρτιότερη εκπαίδευση των σπουδαστών. Ευπρόσδεκτες θα είναι οι οποιεσδήποτε εύστοχες παρατηρήσεις για περαιτέρω βελτίωση του παρόντος.

Αχιλλέας Ζαχαρούλης, Καθηγητής

24χ17 εκ., 292 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 530.07 (Φυσική - Σπουδή και διδασκαλία (Ανώτερη))
ISBN: 978-960-319-283-1
ISBN (10ψήφιο): 960-319-283-Χ
Βάρος: 0.571 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
18.35
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.33
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.