Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Χημεία γραφικών τεχνών
Συγγραφέας:   Νίκος Γ. Καρακασίδης


Χημεία γραφικών τεχνών
Οι χημικές διεργασίες είναι βασικές σε διάφορες λειτουργίες των Γραφικών Τεχνών και παίζουν σημαντικό ρόλο σε πολλές άλλες.
ΓΙα παράδειγμα, κατά Την ξήρανση ενός μελανιού ή βερνικιού , καθώς και κατά την εμφάνιση και στερέωση φωτογραφικών φιλμ και χαρτιών λαμβάνουν χώρα διάφορες χημικές αντιδράσεις. Η χημεία υπεισέρχεται επίσης στις φωτοχημικές αντιδράσεις που λαμβάνουν χώρα κατά την κατασκευή των εκτυπωτικών πλακών. Τα παραπάνω παραδείγματα αποτελούν μέρος μόνο από τα είδη των χημικών αντιδράσεων που εξετάζονται σ΄ αυτό το βιβλίο.
Ένας επιχαλκωμένος κύλινδρος βαθυτυπίας μπορεί να χαραχθεί με ένα υδατικό διάλυμα τριχλωριούχου σιδήρου, αλλά δεν μπορεί να αντιδράσει με μερικά οξέα, όπως το υδροχλωρικό ή το θειϊκό. Αντίθετα, οι ανάγλυφες πλάκες μαγνησίου μπορούν να χαραχθούν με υδροχλωρικό οξύ .Η χημεία ερμηνεύει αυτά τα φαινόμενα και πολλά άλλα.
Το βιβλίο, στο πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στις βασικές έννοιες της Χημείας και στα επόμενα προχωράει στη Χημεία που υπεισέρχεται σε διάφορες περιοχές των Γραφικών Τεχνών .
Ελπίζω ότι η "Χημεία Γραφικών Τεχνών" θα αποτελέσει ένα χρήσιμο βοήθημα όχι μόνο για τους σπουδαστές , αλλά και για ολόκληρο τον κλάδο των Γραφικών Τεχνών.
Αθήνα, 1994 Νίκος Γ. Καρακασίδης
Δρ. Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ

24χ17 εκ., 221 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 540 (Χημεία )
ISBN: 978-960-319-280-0
ISBN (10ψήφιο): 960-319-280-5
Βάρος: 0.439 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
12.23
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.88
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.